03 آذر 1403

  • 1402/01/05
  • - تعداد بازدید: 130
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آیا امکان تشخیص سمی بودن قارچ ها وجود دارد؟

قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند، اما همه قارچ ها خوراکی نبوده و بعضی سمی و بسیار خطرناک هستند. خوردن چند لقمه از این قارچ ها می تواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و گاه موجب مرگ شود.

قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند، اما همه قارچ ها خوراکی نبوده و بعضی سمی و بسیار خطرناک هستند. خوردن چند لقمه از این قارچ ها می تواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و گاه موجب مرگ شود.

 

تشخیص قارچ های سمی

حتی افراد متخصص هم بدون نظر آزمایشگاه نمی توانند از روی ظاهر یا مزه قارچ بگویند کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است. تنها در آزمایشگاه های ویژه می توان خوراکی بودن قارچ ها را تایید کرد. هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد عادی بتوانند انجام دهند و از طریق آن از خوراکی بودن قارچ اطمینان یابند.

راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچ

· در سفر از خوردن گیاهان و قارچ هایی که از طبیعت چیده شده اند پرهیز کنید.

· عدم مسمومیت جانورانی که از این گیاهان و قارچ ها مصرف داشته اند به هیچ وجه دلیل غیر سمی بودن آنها نیست. تشخیص گیاهان و قارچ های سمی از انواع بی خطر بسیار مشکل است.

· از به کار بردن گیاهان موجود در طبیعت، در تهیه دارو، معجون یا چای خانگی پرهیز کنید. دانه های گیاهان را نجوید.

· در صورت وقوع مسمومیت با گیاهان موجود در طبیعت و یا قارچ ها، مصدوم را در سریع ترین زمان ممکن به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنید.

نشانه های مسمومیت با قارچ سمی

· درد معده، استفراغ، اسهال، تب بالا، نبض تند، ضربان نامنظم قلب، کاهش فشار خون، سردرد، سرگیجه، غش، تاری دید، مشکلات تنفسی، سستی و بی حالی، تشنگی بیش از حد، هذیان، تشنج، کما و حتی مرگ، از علائم مسمومیت با قارچ های سمی است.

· از بدترین علائم مسمومیت با قارچ های سمی، آسیب به کبد و کلیه ها است که می تواند در ابتدا به صورت یرقان یا زردی بروز پیدا کند.

اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدیم، چه کنیم؟

·         در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریع تر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد.

·         نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت.

·         گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ های سمی باقیمانده خارج شود و از این طریق از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری کرد.

دکتر «مسعود قنبریان»، رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 76068
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید