27 مهر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عبدالمحمد محقق
پست مربوطه: معاون اجرایی معاونت بهداشت
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی


 
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون اجرایی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر حسن انجام امور در واحدهای اداری ومالی معاونت و همچنین دیگر واحد های زیر مجموعه از جمله تدارکات، پشتیبانی و انبار

۲- نظارت بر تهیه بودجه تفصیلی سالانه با مشارکت واحدهای ذیربط

۳- نظارت بر خرید، حفظ و توزیع اموال منقول و غیر منقول

۴- مدیریت تامین نیروی انسانی لازم در حوزه معاونت و تقسیم کار در حوزه سرپرستی

۵- برآورد و تهیه طرح توزیع منابع، اعم از مالی، تجهیزاتی، نیروی انسانی و دارو، برای اجرای برنامه های حوزه بهداشت در سطح استان

۶- ارائه راهکار به منظور کاهش هزینه ها و افزایش در آمدها با رعایت مصالح اداری

۷- تلاش در جهت تامین محیط مناسب اداری و رفاه کارکنان

۸- مشارکت فعال در امر نظارت، پایش و بازدید از واحد های تابعه
  • 1400/10/15
  • - تعداد بازدید: 93
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

12 راهکار تغذیه ای برای پیشگیری از اضافه وزن و کنترل آن/بخش نخست

تغذیه سالم، عاملی مهم و اساسی در حفظ و ارتقای سلامت و پیشگیری و کنترل بیماری ها است. اضافه وزن و چاقی می تواند اصلی ترین عامل خطر بسیاری از بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت، مشکلات عضلانی اسکلتی و سرطان ها باشد. به مناسبت پویش ملی تغذیه که از پانزدهم تا سی ام دی در حال برگزاری است، با راهکارهای مهم تغذیه ای که به سلامت غذایی ما کمک می کند، آشنا می شویم.

تغذیه سالم، عاملی مهم و اساسی در حفظ و ارتقای سلامت و پیشگیری و کنترل بیماری ها است. اضافه وزن و چاقی می تواند اصلی ترین عامل خطر بسیاری از بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت، مشکلات عضلانی اسکلتی و سرطان ها باشد. به مناسبت پویش ملی تغذیه که از پانزدهم تا سی ام دی در حال برگزاری است، با راهکارهای مهم تغذیه ای که به سلامت غذایی ما کمک می کند، آشنا می شویم.

 

با به کارگیری این 12 راهکار تغذیه ای می توان به تدریج عادات غذایی را اصلاح کرده و برنامه غذایی تضمین کننده سلامتی خود و خانواده را برای پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی داشت.

      1. تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم مصرفی هر وعده را کاهش دهیم.

      2. هیچ یک از وعده ها به ویژه وعده صبحانه را حذف نکنیم و تلاش کنیم ساعت ثابتی برای صرف غذا در روز داشته باشیم.

      3. غذا را به آرامی میل کنیم و لقمه های غذا را به خوبی بجویم.

      4. سالاد یا سبزی خوردن را همراه با وعده های غذایی مصرف کنیم.

      5. سالاد را با چاشنی هایی مثل آب لیمو، آب نارنج، آب غوره بدون نمک، روغن زیتون، ماست کم چرب، سبزی های معطر و ادویه ها میل کنیم.

      6. روزانه 2 تا 4 واحد از انواع میوه ها را مصرف کنیم.

      7. از نان های تهیه شده با آرد سبوس دار استفاده کنیم.

      8. مصرف حبوبات را در برنامه غذایی افزایش دهیم.

      9. غذاهای حاوی قند و شکر مانند انواع شیرینی ها، شکلات، آب نبات، انواع نوشیدنی های گازدار، شربت ها و آب میوه های صنعتی و مربا را محدود کنیم.

      10. چربی های قابل مشاهده گوشت را جدا کرده و مرغ و ماهی را بدون پوست مصرف کنیم.

      11. از مصرف پنیرهای خامه ای، غذاهای چرب و سرخ شده، روغن حیوانی، کره، دنبه، خامه و سرشیر، کله پاچه خودداری کنیم.

      12. مصرف انواع فست فود را به کمترین میزان ممکن برسانیم.

«ساره موزه»، کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز


  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 53322
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید