متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1400/10/15
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

12 راهکار تغذیه ای برای پیشگیری از اضافه وزن و کنترل آن/بخش نخست

تغذیه سالم، عاملی مهم و اساسی در حفظ و ارتقای سلامت و پیشگیری و کنترل بیماری ها است. اضافه وزن و چاقی می تواند اصلی ترین عامل خطر بسیاری از بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت، مشکلات عضلانی اسکلتی و سرطان ها باشد. به مناسبت پویش ملی تغذیه که از پانزدهم تا سی ام دی در حال برگزاری است، با راهکارهای مهم تغذیه ای که به سلامت غذایی ما کمک می کند، آشنا می شویم.

تغذیه سالم، عاملی مهم و اساسی در حفظ و ارتقای سلامت و پیشگیری و کنترل بیماری ها است. اضافه وزن و چاقی می تواند اصلی ترین عامل خطر بسیاری از بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت، مشکلات عضلانی اسکلتی و سرطان ها باشد. به مناسبت پویش ملی تغذیه که از پانزدهم تا سی ام دی در حال برگزاری است، با راهکارهای مهم تغذیه ای که به سلامت غذایی ما کمک می کند، آشنا می شویم.

 

با به کارگیری این 12 راهکار تغذیه ای می توان به تدریج عادات غذایی را اصلاح کرده و برنامه غذایی تضمین کننده سلامتی خود و خانواده را برای پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی داشت.

      1. تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم مصرفی هر وعده را کاهش دهیم.

      2. هیچ یک از وعده ها به ویژه وعده صبحانه را حذف نکنیم و تلاش کنیم ساعت ثابتی برای صرف غذا در روز داشته باشیم.

      3. غذا را به آرامی میل کنیم و لقمه های غذا را به خوبی بجویم.

      4. سالاد یا سبزی خوردن را همراه با وعده های غذایی مصرف کنیم.

      5. سالاد را با چاشنی هایی مثل آب لیمو، آب نارنج، آب غوره بدون نمک، روغن زیتون، ماست کم چرب، سبزی های معطر و ادویه ها میل کنیم.

      6. روزانه 2 تا 4 واحد از انواع میوه ها را مصرف کنیم.

      7. از نان های تهیه شده با آرد سبوس دار استفاده کنیم.

      8. مصرف حبوبات را در برنامه غذایی افزایش دهیم.

      9. غذاهای حاوی قند و شکر مانند انواع شیرینی ها، شکلات، آب نبات، انواع نوشیدنی های گازدار، شربت ها و آب میوه های صنعتی و مربا را محدود کنیم.

      10. چربی های قابل مشاهده گوشت را جدا کرده و مرغ و ماهی را بدون پوست مصرف کنیم.

      11. از مصرف پنیرهای خامه ای، غذاهای چرب و سرخ شده، روغن حیوانی، کره، دنبه، خامه و سرشیر، کله پاچه خودداری کنیم.

      12. مصرف انواع فست فود را به کمترین میزان ممکن برسانیم.

«ساره موزه»، کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز


  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 53322
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید