متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1400/03/17
  • - تعداد بازدید: 27
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

استفاده از نمک های تصفیه شده یددار به مقدار مجاز، ساده ترین راه برای پیشگیری از اختلالات کمبود ید

با توجه به چرخه ید در طبیعت که منجر به کاهش ید موجود در خاک در طی سالیان متمادی می شود، انسان های ساکن در کره خاکی به طور مستمر در معرض خطر کمبود دریافت ید قرار دارند. کمبود ید و اختلال های ناشی از آن با طیف وسیعی از تظاهرات بالینی به عنوان یکی از اولویت های بهداشتی تغذیه ای کشور ایران محسوب می شود که می توان با تامین ید موردنیاز روزانه افراد آن را کنترل کرد.

با توجه به چرخه ید در طبیعت که منجر به کاهش ید موجود در خاک در طی سالیان متمادی می شود، انسان های ساکن در کره خاکی به طور مستمر در معرض خطر کمبود دریافت ید قرار دارند. کمبود ید و اختلال های ناشی از آن با طیف وسیعی از تظاهرات بالینی به عنوان یکی از اولویت های بهداشتی تغذیه ای کشور ایران محسوب می شود که می توان با تامین ید موردنیاز روزانه افراد آن را کنترل کرد.
بهترین راه پیشگیری از کمبود ید، افزودن آن به مواد غذایی یا همان فرایندی است که از آن تحت عنوان «غنی سازی» نام برده می شود.
مناسب ترین گزینه در میان مواد غذایی برای افزودن ید نیز نمک است، زیرا درکنار قیمن ارزان، هر روز توسط مورد استفاده قرار می گیرد. بر این اساس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سال 1368 تهیه و توزیع نمک یددار در سطح عمومی جامعه را به عنوان استراتژی اصلی مبارزه با اختلالات ناشی از کمبود ید انتخاب کرد و تلاش برای یددار کردن نمک های تولیدی در کارخانه های تولید نمک آغاز شد.
توصیه نهایی به تمام افراد جامعه آن است که تنها از نمک ید دار تصفیه شده در حد متعارف استفاده شود، زیرا پس از استخراج از منبع تهیه نمک از قبیل نمک دریا، دریاچه و نمک کوه، ناخالصی های نامحلول آن مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصی های محلول آن همچون آهک، شن و ماسه در کارخانه از آن جدا شده و به مقدار کافی حاوی ید است و به همین دلیل بدون ضرر و عوارض جانبی است.
توصیه می شود هیچگاه از نمک های غیرمجاز و سنگ نمک که تبلیغات نادرستی در مورد مصرف آنها می شود استفاده نکنیم، به این دلیل که به مقدار کافی حاوی ید نیست و به علت داشتن فلزات سنگین و آلودگی با آلاینده های شیمیایی کارخانه های صنعتی که وارد آب دریاها و اقیانوس ها می شوند بسیار مضر بوده و با خطر ایجاد سرطان همراه هستند.
مصرف نمک تصفیه شده ید دار برای همه افراد جامعه از دوران کودکی تا کهنسالی به مقدار توصیه شده و مجاز، ضروری است.
از آنجا که شرایط نگهداری نمک تصفیه شده یدار در حفظ کیفیت و مقدار ید آن حائز اهمیت است، توصیه می شود نمک یددار دور از نور، رطوبت، در ظروف شیشه ای تیره، فلزی، چوبی، پلاستیکی و در جای خشک و خنک نگهداری شود. همچنین در ظرف همیشه بسته باشد.
ظروف شیشه ای شفاف مناسب نگهداری نمک یددار نیست و بهتر است نمک غذا در 10 دقیقه آخر پخت به آن اضافه شود.
در هنگام خرید نمک به نکات زیر توجه کنیم:
 بسته بندی نمک باید سالم و جنس آن باید به گونه ای باشد که نور از آن عبور نکند.
 روی بسته ی نمک قید شده باشد: نمک یددار تصفیه شده
 روی بسته بندی، علامت استاندارد کالا درج شده باشد.
 شماره ثبت، پروانه ی بهره برداری و تاریخ تولید و انقضا داشته باشد.
 از نمک خوراکی تصفیه شده یددار و بسته بندی شده دارای نشان استاندارد با کد 10 رقمی استفاده کنیم./ا.کشاورزی
«اعظم فرمانی» کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 42484
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید