متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1401/09/01
  • - تعداد بازدید: 69
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اهداف برنامه ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه جامعه چیست؟

نا آگاهی های تغذیه ای افراد جامعه از عوامل موثر در بروز ناامنی غذایی و سوء تغذیه به صورت کم خوری، بیش خوری و ناترازی های تغذیه ای در کشور است؛ زندگی ماشینی، تغییر الگوی مصرف غذایی، گرایش به سمت مصرف فست فودها و غذاهای غیر خانگی را به دنبال داشته است که یکی از عوامل اصلی در روند رو به گسترش بیماری‌ های غیر واگیر در کشور است.

نا آگاهی های تغذیه ای افراد جامعه از عوامل موثر در بروز ناامنی غذایی و سوء تغذیه به صورت کم خوری، بیش خوری و ناترازی های تغذیه ای در کشور است؛ زندگی ماشینی، تغییر الگوی مصرف غذایی، گرایش به سمت مصرف فست فودها و غذاهای غیر خانگی را به دنبال داشته است که یکی از عوامل اصلی در روند رو به گسترش بیماری‌ های غیر واگیر در کشور است.  

 

در کشور ما شیوع چاقی و بیماری های غیر واگیر مانند بیماری‌ های قلبی عروقی، دیابت، انواع سرطان و بیماری ‌های استخوانی روند رو به گسترش و هشدار دهنده ای را طی می‌ کند که یکی از علت های عمده آن تغییر الگوی مصرف غذایی، مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، مصرف زیاد نمک، مواد قندی و مصرف ناکافی سبزی ها و میوه ها است.

در همین راستا به همت گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برنامه «ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه جامعه» با هدف اصلاح و ترویج الگوی غذایی صحیح، کاهش مصرف قند، نمک و چربی، افزایش مصرف سبزی ها و میوه ها، افزایش مصرف حبوبات، نان و غلات سبوس‌ دار و شیر و لبنیات و همچنین پیشگیری و کنترل چاقی، معرفی هرم غذایی ایران و رهنمودهای غذایی و سایر موضوعات، بر اساس اولویت ها اجرا می‌ شود.  

ارائه آموزش های فردی و گروهی به طور مستمر از سوی کارشناسان تغذیه به صورت های مختلف(حضوری و مجازی) و آموزش‌ های همگانی در قالب برگزاری بسیج های آموزشی با مشارکت سازمان های مرتبط مانند آموزش و پرورش، صدا و سیما و شهرداری در سطح دانشگاه‌ های علوم پزشکی کشور از جمله اهداف این برنامه محسوب می شود.  

در این پویش ها، تهیه و پخش تیزرهای آموزشی از تلویزیون ملی و استانی، برگزاری همایش ‌های علمی، جشنواره های غذای سالم، مسابقه نقاشی و مقاله نویسی در مدارس سطح کشور و برنامه های نمادین در سطح بوستان ها، انجام مشاوره تغذیه از سوی کارشناسان تغذیه و برگزاری کلاس های آموزشی گروهی در واحدهای بهداشتی درمانی اجرا می شود.

راهبردهای اصلی این برنامه عبارتند از:

·         ظرفیت سازی و توانمندسازی جامعه از طریق آموزش و اطلاع رسانی

·         توسعه ارتباطات چند بخشی برای آموزش همگانی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه

·         آموزش کارکنان بین بخشی و درون بخشی

گام های اجرایی برنامه ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه جامعه

·         آموزش جامع در خصوص هرم غذایی، گروه های غذایی اصلی و جایگزین ها، کاهش مصرف قند، نمک، چربی و روغن، افزایش مصرف سبزی ها و میوه ‌ها، افزایش مصرف شیر و مواد لبنی، افزایش مصرف حبوبات و اهمیت توجه به برچسب تغذیه ای محصولات غذایی

·         آموزش افراد در منطقه زیر پوشش به ویژه زنان و مادران به صورت چهره به چهره و کلاس های گروهی

·         آموزش و بازآموزی کارکنان سطح محیطی از جمله کاردان ها و مراقبان سلامت در زمینه تغذیه

·         جلب همکاری سایر بخش ها شامل مسوولان آموزش و پرورش، بهزیستی، شهرداری، پایگاه های بسیج مقاومت

·         آموزش کارکنان سایر بخش ها مانند آموزش مدیران و معلمان و مراقبان بهداشت مدارس، دانش آموزان و والدین آنها، مسوولان و مربیان مهدهای کودک

·         برگزاری جشنواره ‌های غذای سالم با هدف ترویج مصرف غذاهای بومی و ارتقاء کیفیت تغذیه آنها با همکاری بخش های مرتبط

«مریم مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 69766
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید