متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1401/01/23
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

با روش های صحیح سالم سازی سبزی ها آشنا شویم

سبزی یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی محسوب می شود که ممکن است در مزرعه، با مدفوع حیوانات و یا جریان فاضلاب ها و دیگر آلاینده ها آغشته شود، بنابراین به سادگی می تواند باعث بیماری در انسان شود.

سبزی یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی محسوب می شود که ممکن است در مزرعه، با مدفوع حیوانات و یا جریان فاضلاب ها و دیگر آلاینده ها آغشته شود، بنابراین به سادگی می تواند باعث بیماری در انسان شود.

 

برای جلوگیری از مبتلا شدن به انگل ها و یا بیماری های روده ای می بایست سبزی هایی را که می خواهیم به صورت خام مصرف کنیم، به روش زیر سالم سازی کرده و بعد مصرف کنیم:

مرحله 1

پاکسازی: ابتدا سبزی ها را به خوبی پاک کرده، سپس با آب تمیز شست و شو می دهیم تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود.

مرحله 2 

انگل زدایی: بعد از پاکسازی سبزی، یک ظرف پنج لیتری را پر از آب کنیم و به ازای هر لیتر آب، 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی داخل آن بریزیم و هم بزنید. سپس سبزیرا داخل کفاب قرار دهیم و بعد از 5 دقیقه سبزی را از داخل کفاب خارج کرده و با آب سالم کامل شست و شو دهیم تا تخم انگل ها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آن جدا شود.

مرحله 3

گندزدایی: برای ضدعفونی و از بین بردن میکروب ها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری پر از آب ریخته، کامل حل کنیم تا محلول گندزدایی کننده به دست آید. سپس سبزی انگل زدایی شده را برای 5 دقیقه در این محلول قرار دهید تا میکروب های آن از بین بروند.

اگر پودر پرکلرین در دسترس نباشد می توانیم از هر ماده گندزدایی کننده مجاز دیگری که در داروخانه ها و مغازه ها وجود دارد طبق دستور العمل مصرف آن استفاده کنیم.

مرحله 4

شست و شو : سبزی ضدعفونی شده را مجدد با آب سالم بشوییم تا باقیمانده کلر از آن جدا شود و سپس مصرف کنیم.

مهندس «سعید آهنگران»، کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 57966
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید