متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1401/10/28
  • - تعداد بازدید: 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تغییر سبک زندگی، بهترین روش پیشگیری و درمان چاقی

بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، چاقی به عنوان یک بیماری همه گیر جهانی مطرح است. در سراسر جهان، 800 میلیون نفر مبتلا به چاقی هستند و تخمین زده می شود که یک میلیارد نفر در جهان تا سال 2030 میلادی با چاقی زندگی کنند. گرچه عوامل مختلفی در ابتلا به چاقی موثر است، اما سبک زندگی ناسالم به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد کننده آن شناخته می شود.

بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، چاقی به عنوان یک بیماری همه گیر جهانی مطرح است. در سراسر جهان، 800 میلیون نفر مبتلا به چاقی هستند و تخمین زده می شود که یک میلیارد نفر در جهان تا سال 2030 میلادی با چاقی زندگی کنند. گرچه عوامل مختلفی در ابتلا به چاقی موثر است، اما سبک زندگی ناسالم به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد کننده آن شناخته می شود.

 

در واقع تغییر سبک زندگی مردم، زندگی ماشینی، کاهش فعالیت های فیزیکی و تغییر ذائقه افراد باعث شده که هر روز شاهد شیوع بیشتر چاقی و اضافه وزن در جامعه باشیم. اما با تغییرات ساده در سبک زندگی می توان جلوی پیشرفت آن را گرفت. به طور مثال:

1. خرید آذوقه غذایی را در مواقعی که گرسنه هستیم انجام ندهیم.

2. مواد غذایی نامناسب مثل نوشابه، چیبس، سس مایونز و شیرینی را خریداری نکنیم.

3. برای آگاهی از میزان قند، چربی و نمک موجود در مواد غذایی آماده، به برچسب روی بسته بندی مواد غذایی توجه کنیم.

4. غذا خوردن را همراه با کارهای دیگر مثل مطالعه و تماشای تلویزیون انجام ندهیم، زیرا باعث پرخوری می شود.

5. مواد غذایی را تا حد امکان به صورت آب پز، بخار پز و کبابی طبخ کنیم.

6. وعده های غذایی خود را به طور منظم و در ساعات معینی از روز مصرف کنیم.

7. تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم هر وعده را کاهش دهیم.

8. از بشقاب های کوچک برای غذا خوردن استفاده کنیم و از قرار دادن ظرف غذا با حجم زیاد در سر سفره پرهیز کنیم.

9.  مواد غذایی که سبب تحریک به غذا خوردن می شود را از معرض دید و دسترسی خود خارج کنیم.

10. اگر با افرادی غذا می خوریم که باعث پرخوری ما می شوند، محیط غذا خوردن خود را تغییر دهیم.

11. سرعت غذا خوردن خود را کاهش دهیم و هر لقمه غذا را برای مدت طولانی تری بجویم.

12. قبل از اینکه سیر شویم، دست از غذا خوردن بکشیم.

13. مراقب باشیم بی جهت غذا نخوریم. به عنوان مثال وقتی به بچه ها غذا می دهیم، باقی آن را خود مصرف نکنیم.

14. به هر بهانه ای فعالیت بدنی بیشتری انجام دهیم، مانند پیاده رفتن به محل کار و خرید، استفاده از پله به جای آسانسور، زودتر پیاده شدن از تاکسی و اتوبوس، یا پارک ماشین چند خیابان جلوتر و طی کردن قسمتی از مسیر به صورت پیاده.

«مریم مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 73157
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید