متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1401/02/20
  • - تعداد بازدید: 52
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ضرورت کاهش مصرف نمک در کودکان را جدی بگیریم

ر حال حاضر مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر بیشتر از مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور سبب ابتلا به بسیاری از بیماری هایی از جمله فشار خون بالا، بروز بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، سرطان معده و نارسایی کلیه می شود.

در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر بیشتر از مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور سبب ابتلا به بسیاری از بیماری هایی از جمله فشار خون بالا، بروز بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، سرطان معده و نارسایی کلیه می شود. یکی از دلایل اصلی مصرف زیاد نمک عادت کردن ذائقه افراد به غذای پر نمک است. عادت‌ های غذایی در دوران کودکی شکل می ‌گیرد و تا سال ها پایدار خواهد ماند. بنابراین عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایه ریزی کنیم. با کم کردن مقدار نمک مصرفی کودک به روش های مختلف می‌ توان او را به طعم کم نمک عادت داد. با کاهش مصرف نمک، ذائقه کودک به غذای کم ‌نمک عادت می‌ کند و در بزرگسالی شانس ابتلا به بسیاری از بیماری ها در او کاهش می ‌یابد.

 

مهمترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی

·                     نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سرسفره به غذا افزوده می شود.

·                     انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر

·                     انواع کنسروها مانند کنسرو خورشت ها و کنسرو سبزی ها

·                     انواع تنقلات شور مانند چیپس و چوب شور

·                     لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک شور

·                     انواع شوری ها مانند خیارشور، کلم شور، ترشی ها و زیتون

·                     آجیل و مغزهای شور

 

کاهش مصرف نمک در کودکان با ذائقه سازی

·                     برای اینکه ذائقه کودک به شوری عادت نکند، در سال نخست زندگی کودک نباید نمک به غذای کمکی افزوده شود.

·                     بعد از یک سالگی غذای کودک با کمترین میزان نمک ممکن تهیه شود.

·                     بر مبنای ذائقه خود به غذای کودک نمک اضافه نکنیم.

·                     از گذاشتن نمکدان در سفره یا میز غذا خودداری کنیم.

·                     مصرف غذاهای کنسرو شده و آماده در برنامه غذای کودک محدود شود.

·                     برای بهبود طعم غذای کودک به جای نمک از سبزی های تازه و معطر و لیموترش استفاده شود.

·                     محدود کردن استفاده از غذاهای شور مثل آجیل شور، خیارشور و کلم شور برای کودک

·                     به جای تنقلات شور و پر نمک می توان از انواع میوه های خشک مثل خرما، توت، برگه ها و انجیر به عنوان میان وعده برای کودک استفاده کرد.

·                     در برنامه غذایی روزانه کودک از پنیر کم نمک و دوغ کم نمک استفاده شود.

·                     برای حفظ ید نمک، مقدار اندک نمک باید در انتهای پخت به غذای کودک اضافه کنیم.

«مریم مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 59902
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید