متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

28 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: عباس رضائیان زاده
پست مربوطه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان
مدرک تحصیلی: دکتری تخصصی اپیدمیولوژی
وظایف محوله: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت دانشگاه
کلیه وظایف معاونت: کلیه امور مربوط به معاونت بهداشت در شیراز و شهرستان ها
 
تاریخچه ای از مدیریت یا معاونت :

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون: ۱۳۸۰-۱۳۷۶.

-رئیس اداره کنترل کیفیت غذا دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ۱۳۸۲-۱۳۸۰.

-مدیر بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۸۳-۱۳۸۲.

-رئیس بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۳۸۷-۱۳۸۶.

- عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ۱۳۸۷ تا کنون

-رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز: ۱۳۹۵-۱۳۹۰.

- استاد تمام گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از شهریور ۱۳۹۲ تا کنون

-عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-عضو مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز.

-معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز:۱۴۰۰-۱۳۹۸.

-معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان: آبان ۱۴۰۰ تا کنون

-مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در امور شبکه های بهداشت و درمان استان: آذر ۱۴۰۰ تا کنون

  • 1398/09/09
  • - تعداد بازدید: 9
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت تاکید کرد؛ بیماری های غیرواگیر، مهمترین تهدید سلامت مردم ایران

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر در ایران که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری است، گفت: در سه تا چهار دهه گذشته، نظام سلامت کشور موفق شده که با یک رویکرد بسیار جامع و موثر، بیماری های واگیردار را در کشور کنترل کند.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر در ایران که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری است، گفت: در سه تا چهار دهه گذشته، نظام سلامت کشور موفق شده که با یک رویکرد بسیار جامع و موثر، بیماری های واگیردار را در کشور کنترل کند.
 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «افشین استوار» رویکرد اساسی نظام سلامت را رویکرد نظام شبکه عنوان کرد و افزود: به این ترتیب در دورترین نقاط کشور، دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی برای همه مردم فراهم شده است.

او با اشاره به احداث یک خانه بهداشت در هر روستای بالای پانصد نفر جمعیت و انتخاب یک بهورز به عنوان نیروی ارایه دهنده خدمات تخصصی بهداشتی ادامه داد: با اقدامات بسیار ساده ای که بهورز انجام می دهد، بیماری های واگیردار در کشور کنترل شده است، از سویی دیگر روند توسعه در کشور باعث شده جمعیت رو به سالمندی پیش رود، امید به زندگی و میانگین عمر نیز افزایش یافته است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت مهمترین مسئله ای که سلامت مردم را تهدید می کند، بیماری های غیرواگیر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 82 درصد موارد مرگ و میر در کشور، به دلیل بیماری های غیرواگیر اتفاق می افتد و تنها 18 درصد به دلیل بیماری های واگیردار و دیگر علت ها اتفاق می افتد، پس اولویت اساسی در کشور پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر است.

به گفته این مقام مسوول در وزارت بهداشت، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، دیابت و بیماری های مزمن تنفسی، مهم ترین بیماری های غیرواگیر به شمار می روند که در مجموع این چهار بیماری، 75 درصد از 82 درصد مرگ را به خود اختصاص می دهند.

او عوامل خطر بیماری های غیرواگیر را به دو دسته رفتاری و بیولوژیک تقسیم کرد و گفت: عوامل خطر رفتاری مانند مصرف سیگار و الکل، تغذیه ناسالم و کم تحرکی است، بر اساس آمار به دست آمده، بیش از 55 درصد مردم کشور، 150 دقیقه تحرک در هفته ندارند و 15 درصد از مردم کشور نیز دخانیات مصرف می کنند.

چاقی بیش از 65 درصد ایرانی ها و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه چاقی و فشارخون بالا از عوامل خطر بیولوژیک در بیماری های غیرواگیر هستند، اضافه کرد: بیش از 65 درصد مردم کشور، چاق هستند یا اضافه وزن دارند، حدود 30 درصد جمعیت بزرگسال کشور فشارخون بالا دارند، 10 تا 12 درصد جمعیت بزرگسال کشور، قندخون بالا دارند و حدود 25 درصد جمعیت چربی خون دارند که باید پیشگیری شود.

 

دکتر استوار ادامه داد: لازم است عوامل خطر رفتاری و بیولوژیک در بیماری های غیرواگیر کاهش یابد تا بیماری های غیرواگیر در کشور کمتر شود، همچنین تلاش مسوولان سلامت در کشور بر این است که در مرحله نخست، آگاهی به مردم و در مرحله دوم اجرای پویش های انسانی مانند بسیج ملی کنترل فشارخون صورت پذیرد، البته باید خدمات کنترل و پیشگیری بیماری های غیرواگیر در کشور توسعه یابد.

او تاکید کرد: ممنوعیت تبلیغات کالاهای آسیب رسان که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده است، در کشور به صورت یک قانون در آمده است که از اقدامات مهم پیشگیری از بیماری های غیرواگیر محسوب می شود و لازم است برای افزایش آگاهی مردم نسبت به عوامل پیشگیرانه بیماری های غیرواگیر، از رسانه ها، جامعه مدنی، سازمان های مردم نهاد و ائمه جماعات کمک گرفت.

کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر در ایران، صبح امروز، پنجم آذر، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز شد و به مدت سه روز ادامه دارد./105

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 14624
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید