آغاز اجرای طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی پیش دبستانی ها و نوآموزان بدو ورود به مدرسه
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی پیش دبستانی ها و نوآموزان بدو ورود به مدرسه، در استان فارس آغاز شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» با اشاره به همکاری مشترک اداره کل آموزش و پرورش و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اجرای این طرح گفت: این طرح از سال 1375 با عنوان طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی کودکان بدو ورود به مدرسه آغاز شد و بر مشخصات فردی، مشخصات خانواده و سنجش وضعیت سلامت جسمی دانش آموزان متمرکز است و آمادگی تحصیلی آنان را بر اساس برخی رویکردهای روان سنجی در هشت حیطه ارزیابی می کند.
دکتر رضائیان زاده با بیان اینکه غربالگری جسمی، دیداری و شنیداری در راستای شناسایی دانش آموزان نیازمند به مراجعه ویژه، سنجش مهارت های حرکتی، سنجش وضعیت رشدی با بهره گیری از آزمون های هنجاری رشد رفتاری و اجتماعی، سنجش شناختی در برگیرنده آزمون های هوش، پردازش اطلاعات و توجه و تحرک است، ادامه داد: سنجش مهارت زبانی، گفتاری و ارتباطی در زمینه عوامل مؤثر بر یادگیری خواندن، مهارت های فرا زبانی، آگاهی آوا شناختی، آگاهی نحوی و آگاهی معناشناسی، سنجش توانایی تحصیلی در زمینه توانایی های خواندن، نوشتن و حساب کردن، سنجش کم توانایی ها، یادگیری و ظرفیت های دانش آموز برای فائق آمدن بر این کم توانی و سنجش وضعیت عاطفی و سلامت روانی با بهره گیری از آزمون های هنجاری، هشت حیطه ارزیابی دانش آموزان است.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در استان فارس با همکاری مدیریت سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، مدیریت توسعه شبکه و گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت و اداره کل آموزش و پرورش فارس، اداره آموزش و پرورش استثنایی، پایگاه های سنجش از یازدهم تیر آماده ارائه خدمات سنجش سلامت جسمی و آمادگی تحصیلی به تمامی دانش آموزان بدو ورود و پیش دبستانی ها هستند.
او بیان کرد: دانش آموزان گروه هدف طرح با مراجعه به پایگاه های سنجش، پس از دریافت خدمات سنجش آمادگی تحصیلی به واحدهای ارائه خدمات سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی (خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت یا پایگاه های پزشک خانواده) معرفی می شوند.
معاون بهداشت دانشگاه افزود: در این مراکز تمامی ابعاد سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و رفتاری با حضور پزشک، مراقب سلامت، بهورز، بهداشتکار دهان و دندان یا دندانپزشک، ارزیابی و مراقبت شده و پرونده الکترونیک سلامت برای دانش آموز تشکیل می شود.
دکتر رضائیان زاده تاکید کرد: والدین ملزم به تحویل فرم تکمیل شده و ممهور شده به مدیر مدرسه، قبل از نامنویسی فرزند خود هستند.
او ابراز امیدواری کرد در سال تحصیلی 1402- 1401 با همکاری مشترک اداره کل آموزش و پرورش همانند سال های قبل، به پوشش مورد انتظار برای ارزیابی تمامی دانش آموزان گروه هدف و شناسایی به موقع دانش آموزان نیازمند مراقبت های ویژه دست یابیم./ا.کشاورزی
پایان خبر
نظر دهید