05 دی 1403

  • 1399/08/07
  • - تعداد بازدید: 57
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجرای واکسیناسیون 85 درصد بانوان باردار فارس در مقابله با بیماری آنفلوآنزای فصلی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از اقدامات برنامه ریزی شده و دقیق برای واکسیناسیون حدود 15 هزار بانوی باردار در آغاز فصل پاییز سال جاری، همزمان با شیوع بیماری آنفلوآنزا خبر داد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از اقدامات برنامه ریزی شده و دقیق برای واکسیناسیون حدود 15 هزار بانوی باردار در آغاز فصل پاییز سال جاری، همزمان با شیوع بیماری آنفلوآنزا خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» با بیان اینکه با نزدیک شدن فصل سرما و شیوع بیماری آنفلوآنزا، می توان با تلقیح واکسن آنفلوآنزا برای بانوان باردار از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرده و نشانه های بیماری را در زمان ابتلا کاهش داد، گفت: دریافت واکسن آنفلوآنزا به طور متوسط، 40 درصد خطر بستری شدن مادران باردار به دلیل عوارض ابتلا به آنفلونزای فصلی را کاهش می دهد.

 

او ادامه داد: در هر زمان از بارداری، احتمال ابتلا به آنفلوآنزا وجود داشته و عوارض مادری و جنینی آن دور از ذهن نیست، به طوری که تب بالا، به عنوان شایع ترین علامت بیماری آنفلوآنزا به ویژه در سه ماهه نخست بارداری، خطر ناهنجاری جنین را افزایش می دهد.

دکتر همتی با تاکید بر اینکه دریافت واکسن آنفلوآنزا در دوران بارداری بی خطر بوده و در صورت بارداری در فصل شیوع آنفلوآنزا و بدون در نظر گرفتن هفته های بارداری، تزریق واکسن نیز مانعی ندارد، افزود: واکسیناسیون آنفلوآنزا حین بارداری می تواند از مادر و جنین در مقابل این بیماری محافظت کند.

او با اشاره به اینکه طبق بررسی سازمان های بهداشتی، واکسن آنفلوآنزا در تمام مراحل بارداری از جمله سه ماهه نخست برای مادران باردار و نوزادانشان مفید و موثر است، عنوان کرد: در شرایط عادی نیز اقدامات پیشگیرانه مانند شست و شوی دست ها و دوری از مبتلایان، در کاهش احتمال ابتلا به آنفلوآنزا کمک کننده است، اما در این دوران، واکسیناسیون علیه بیماری آنفلوآنزا، بهترین راه محافظت از مادر و جنین است.

معاون بهداشت دانشگاه یکی از مهمترین منافع دریافت واکسن از سوی مادر برای جنین را انتقال آنتی بادی های ایجاد شده در پاسخ به آنفلوآنزا از مادر به جنین دانست که موجب محافظت او تا چند ماه پس از تولد نوزاد می شود؛ به ویژه آنکه نوزادان و نیز شیرخواران زیر 6 ماه در برابر آنفلوآنزا و عوارض آن بسیار آسیب پذیرند.

او با بیان اینکه پس از تزریق واکسن، احتمال خطر ابتلا به آنفلوآنزا نزدیک به صفر است، چون واکسن دارای ویروس زنده نیست، در حالی که ویروس زنده عامل بروز آنفلوآنزا است، اضافه کرد: واکسن آنفلوآنزا در برابر بیماری کووید 19 ایجاد محافظت نمی کند، اما می تواند در کاهش نشانه هایی که ممکن است با نشانه های ناشی از بیماری کووید 19 اشتباه گرفته شود، موثر باشد.

دکتر همتی با بیان این موضوع که این واکسیناسیون، خطر ابتلا به عفونت های تنفسی فوقانی احتمالی ناشی از آنفلوآنزا را کاهش می دهد، ادامه داد: واکسن آنفلوآنزا شدت بیماری را کاهش داده و با توجه به احتمال ادامه شیوع آنفلوآنزا، تزریق واکسن از ابتدای فصل پاییز تا پس از آن نیز می تواند موثر باشد.

این مقام مسوول در دانشگاه اعلام کرد: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز از طریق اطلاع رسانی و شناسایی مادران باردار تحت پوشش مراکز خدمات سلامت و بخش های بهداشتی و درمانی خصوصی، تاکنون 85 درصد مادران در مقابل بیماری آنفلوآنزا واکسینه شده اند و واکسیناسیون این گروه، کماکان تا پایان فصل سرما ادامه دارد./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 31700
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید