حساسیت ویژه برای پیشگیری و کنترل کروناویروس در مراکز نگهداری و توانبخشی/نظارت بهداشتی بر 56 مرکز توانبخشی و نگهداری در فارس
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مراقبت ادغام یافته سالمندان همراه با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت در تمامی مراکز ارائه خدمات سلامت برای سالمندان تحت پوشش دانشگاه انجام می شود.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مراقبت ادغام یافته سالمندان همراه با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت در تمامی مراکز ارائه خدمات سلامت برای سالمندان تحت پوشش دانشگاه انجام می شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» گفت: سالمندان بیش از سایر گروه های سنی در معرض خطر ابتلای شدید و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-19 هستند.
این مقام مسوول در دانشگاه افزود: در تمامی مراکز ارائه خدمات سلامت در مناطق شهری و روستایی، سالمندان ضمن تشکیل پرونده الکترونیک سلامت تحت مراقبت ادغام یافته سلامت سالمندان قرار گرفته اند.
معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: در حالی که بسیاری از این سالمندان به بیماری های مزمن مانند فشارخون بالا، دیابت یا بیماری های قلبی مبتلا هستند، با آغاز همه گیری کووید-19 و آسیب پذیری این گروه سنی، ارائه خدمات حضوری به این گروه سنی محدود شده است.
او اضافه کرد: به همین دلیل طراحی سیستم های مراقبتی جایگزین برای پیشگیری از بروز عوارض و مشکلات ناشی از محدودسازی خدمات مراقبتی حضوری ضروری بود.
دکتر همتی بیان کرد: ویروس کرونا به آسانی در مراکز پر ازدحام و تجمعی شیوع می یابد، بنابراین توجه به وضعیت مراکز نگهداری سالمندان و مراکز توانبخشی اهمیت ویژه ای دارد، همچنین افراد نگهداری شده در آسایشگاه ها نیز از گروه های پرخطر و آسیب پذیر در برابر ویروس کرونا محسوب می شوند، به نحوی که احتمال ابتلای آنان به بیماری کووید-19 و مرگ ناشی از ابتلا به آن بسیار زیاد است.
معاون بهداشت دانشگاه افزود: خطر عوارض شدید این بیماری در توانخواهان سالمند نسبت به دیگران بیشتر بوده و نیاز به اقدامات پیشگیرانه برای قطع حلقه انتقال ویروس به دیگران و افرادی که با توانخواهان به هر نوعی در ارتباط هستند، الزامی است.
او با تاکید بر ضرورت اجرای تمهیدات مناسب در راستای پیشگیری از ورود و انتقال ویروس کرونا در محیط های مستعد گسترش بیماری همانند سراهای سالمندی، گفت: به دلیل وجود افراد مستعد در مراکز نگهداری و توانبخشی و تردد مددکاران شاغل در این اماکن، انتقال و گسترش بیماری کووید-19 در این محیط ها به سرعت صورت می گیرد، بنابراین اجرای سیاست های محدودکننده ملاقات ها و محدود کردن رفت و آمد ساکنان و فعالیت های گروهی برای ایجاد فاصله گذاری فیزیکی، غربالگری دوره ای کارکنان، غربالگری علامتی، پایش علامتی مددجویان ساکن در مراکز نگهداری و توانبخشی، آموزش کارکنان با رویکرد کنترل آلودگی محیطی، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و رفع کمبود این قبیل تجهیزات از نکات کلیدی و قابل اجرا برای پیشگیری و کنترل بیماری کرونا در این قبیل مراکز است.
دکتر همتی افزود: برنامه گزارش دهی روزانه موارد محتمل و قطعی کووید-19 در تمامی مراکز تجمعی پرخطر از جمله مراکز نگهداری سالمندان و توانبخشی معلولان ذهنی و اعصاب و روان تحت پوشش سازمان بهزیستی استان فارس از ابتدای شیوع این بیماری به عنوان طرح مداخله ای ابتکاری مدیریت سلامت جمعیت، خانواده و مدارس این معاونت اجرایی شد، به نحوی که در این طرح با انجام روزانه تب سنجی و ارزیابی نشانه های شایع و غیرشایع بیماری کووید 19 در مددجویان ساکن 56 مرکز توانبخشی و نگهداری در شهرستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نسبت به ثبت موارد محتمل، اعزام، ارجاع و فوت اقدام شده و پیگیری های لازم انجام می شود.
او اظهار کرد: در صورت گزارش مشاهده موارد محتمل در مددجویان و مددکاران در این مراکز، اقدامات کنترلی تشدید یافته مقابله با اپیدمی کرونا با حضور تیم بهداشتی اعزامی از مراکز بهداشت شهرستان ها انجام می شود.
معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: اعزام تیم های بهداشتی برای ارزیابی دوره ای تمامی مراکز نگهداری و توانبخشی و تکمیل چک لیست کشوری پایش و ارزیابی این مراکز، انجام نمونه گیری تست کووید از مددجویان و مددکاران مراکز، انجام گندزدایی کامل با تاکید بر انجام ضدعفونی تمامی سطوح سه بار در هر روز در دستور کار تمامی شبکه های بهداشت و درمان گنجانده شده است.
دکتر همتی اضافه کرد: همچنین آموزش و بازآموزی تمامی مدیران، مددکاران و کارکنان مراکز با رویکرد پیشگیری از انتقال بیماری و علایم آن و روش های ایزوله و قرنطینه سازی موارد مثبت کووید، تاکید بر لزوم نپذیرفتن مددجوی جدید و پرهیز از به کارگیری مددکار جدید مگر در صورت اجبار، از جمله اقداماتی بوده که کماکان در حال اجراست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابراز امیدواری کرد تا با اتکال بر قدرت لایزال الهی و همکاری متعهدانه دست اندرکاران سلامت جامعه، شاهد کنترل این بیماری و کاهش موارد ابتلا به ویژه در آسایشگاه ها و مراکز نگهداری هستیم./105
پایان خبر
نظر دهید