03 آذر 1403

  • 1403/02/19
  • - تعداد بازدید: 118
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همزمان با روز جهانی تالاسمی عنوان کرد:

داشتن فرزندان سالم با انجام غربالگری زمان ازدواج، مشاوره و پیگیری ژنتیک

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همزمان با روز جهانی تلاسمی، با انتشار پیامی، هدف از نامگذاری این روز را، اطلاع رسانی عمومی در خصوص اهمیت غربالگری تالاسمی زمان ازدواج، جلب حمایت اجتماعی، معطوف کردن توجه بیشتر مسوولان، مردم، خیرین و سازمان های مردم نهاد در زمینه فراهم کردن امکانات درمانی مناسب برای بیماران مبتلا و پیشگیری از عوارض بیماری در این بیماران دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عباس رضاییان زاده» آمده است:

سازمان بهداشت جهانی (WHO) به منظور فراهم آوردن فرصتی برای بیماران تالاسمی، برای داشتن یک زندگی عادی درکنار سایر افراد جامعه، هشتم ماه می را روز جهانی تالاسمی نامیده است.

برنامه پیشگیری از تالاسمی ماژور، از مهر ۱۳۷۰ در استان فارس آغاز شده که تا پیش از اجرای برنامه، سالانه بیش از ۱۵۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور در کشور و ۱۸۰ نوزاد مبتلا در استان فارس متولد می شدند و اکنون با گذشت نزدیک به سه دهه از آغاز این برنامه، آمار موارد تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی ماژور در کشور به کمتر از ۱۸۰ و در استان فارس به دو تا سه نفر در سال رسیده است.

بنا به بررسی های انجام شده به ازای هر 100 نفر در استان، 7 نفر ناقل ژن تالاسمی می باشند و شیوع تالاسمی ماژور در استان فارس ۴۱ نفر به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت است که شهرستان های آباده، خرمبید، بوانات و اقلید کمترین میزان شیوع و شهرستان های زرین دشت، قیروکارزین، مهر، خرامه، کازرون، داراب، مرودشت، فیروزآباد و شیراز بیشترین میزان شیوع را در میان شهرستان های استان دارند.

سالانه بیش از  53 هزار آزمایش خون برای زوجین متقاضی ازدواج در 33 آزمایشگاه سراسر استان انجام می شود و تاکنون تعداد پنج هزار و 617 زوج ناقل تالاسمی شناسایی و تحت پوشش هستند و مراقبت ها و خدمات لازم به این زوجین ارایه می شود.

در سال 1402 ، بیش از 1654 آزمایشpnd  مرحله اول و دوم در آزمایشگاه های تخصصی ژنتیک عضو شبکه کشوری انجام شده است.

فعالیت تیم های مشاوره ژنتیک آموزش دیده در کنار آزمایشگاه های مجهز و پیگیری های کارکنان تمامی سطوح حوزه بهداشت، از مراکز خدمات جامع سلامت تا خانه های بهداشت، ارکان اصلی دستیابی به این افتخار بوده است.

روز جهانی تالاسمی فرصتی است برای قدردانی از زحمات بی بدیل روسای شبکه های بهداشت و درمان، معاونان بهداشت، بهورزان، مراقبان سلامت، پزشکان خانواده، پزشکان و کارشناسان مشاور ژنتیک، همکاران آزمایشگاه و همکاران ستادی مراکز بهداشت و همکاران آزمایشگاه ژنتیک، بخش های تزریق خون، دفاتر ثبت ازدواج که همکاری لازم را با این حوزه دارند و همچنین تمام  افرادی که تلاش آنها، موجب موفقیت اجرای برنامه پیشگیری از بروز تالاسمی شده است.

 

دکتر عباس رضاییان زاده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 102696
کلیدواژه