03 دی 1403

  • 1401/05/09
  • - تعداد بازدید: 67
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

راه دستیابی به اهداف برنامه سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی، تلفیق این برنامه در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه (PHC) است

به گفته رئیس اداره سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی وزارت بهداشت، با توجه به افزایش بار ناشی از اختلالات شنوایی در سال های اخیر، راه دستیابی به اهداف برنامه سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی، تلفیق این برنامه در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه (PHC) و جلب همکاری حداکثری ارگان های مرتبط است.

به گفته رئیس اداره سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی وزارت بهداشت، با توجه به افزایش بار ناشی از اختلالات شنوایی در سال های اخیر، راه دستیابی به اهداف برنامه سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی، تلفیق این برنامه در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه (PHC) و جلب همکاری حداکثری ارگان های مرتبط است.
 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «سعید محمودیان» با حضور در کارگاه آموزشی تبیین استانداردها، فرآیندها و ثبت خدمات مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان، هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی بیشتر حاضرین با اهمیت موضوع و استانداردهای مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان در سطوح مختلف نظام ارجاع عنوان کرد.

او در ادامه افزود: در رتبه بندی سال های سپری شده زندگی همراه با معلولیت (YLDs) و بار کلی بیماری ها در سال 2010، کم شنوایی، رتبه 13 را به خود اختصاص داده بود و متاسفانه با افزایش 10 برابری بار این اختلال در سال های اخیر، هم اکنون در جایگاه سوم این رده بندی قرار دارد.

دکتر محمودیان گفت: پس از آغاز به کار اداره سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی وزارت بهداشت در سال 1393، خوشبختانه ایران به یکی از همکاران سازمان جهانی بهداشت در این حوزه تبدیل و اقدامات قابل توجهی را انجام داده است.

این مقام مسوول در وزارت بهداشت، راه دستیابی به اهداف تعریف شده برنامه سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی را تلفیق این برنامه در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه (PHC) و سطوح مختلف زنجیره خدمات دانست.

در ادامه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز ضمن تبریک به مناسبت ولادت با سعادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت گفت: بر اساس آخرین برآوردهای منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت در سال 2018، نزدیک به 466 میلیون نفر در سراسر جهان از کم شنوایی رنج می‌برند که 34 میلیون نفر از آنها کودک هستند.

دکتر «عباس رضائیان زاده» افزود: پیش بینی می شود تا سال 2050 نزدیک به 900 میلیون نفر در سراسر جهان از کم شنوایی ناتوان‌کننده رنج می برند و متاسفانه دو سوم افراد دچار کم شنوایی نیز در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند.

 

او ادامه داد: سالانه چهار تا پنج هزار نوزاد کم­ شنوا در کشور متولد می­شوند و به دلیل ازدواج های فامیلی، میزان اختلالات شنوایی ناشی از مسائل ژنتیکی در ایران نسبت به آمار جهانی بالاتر است.

دکتر رضائیان زاده گفت: اختلال شنوایی، بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی بر افراد، خانواده ها، جوامع و کشورها دارد، در کودکان می­تواند مهارت­های شناختی و گفتاری را به تاخیر انداخته و پیشرفت تحصیلی در مدرسه را به تعویق بیاندازد و در بالغین نیز اختلال شنوایی بیشتر سبب ایجاد مشکلات در شغل­یابی، کار و حفظ شغل و کیفیت زندگی می­شود و هزینه­های آموزش استثنایی و از دست دادن فرصت کاری به علت اختلال شنوایی می­تواند بار قابل توجهی بر اقتصاد ملی باشد.

این مقام مسوول در دانشگاه بیان کرد: با توجه به سیاست وزارت بهداشت در پیشگیری و کنترل کم شنوایی ناتوان کننده در ایران و بهره مندی مردم از خدمات مراقبت‌های اولیه بر اساس ادغام خدمات غیرواگیر در نظام سلامت اولیه کشور، در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، 25 مرکز سنجش شنوایی از ابتدای سال 99 در مراکز خدمات جامع سلامت شیراز و شهرستان های استان با همکاری معاونت درمان دانشگاه و سازمان بهزیستی، راه اندازی شده است که این اقدام یک گام بزرگ در جهت ارائه خدمات تشخیص، درمان و مراقبت از کم شنوایی و ناشنوایی در نوزادان و کودکان است.

او ابراز امیدواری کرد با افزایش مراکز غربالگری و همچنین مراکز کاشت حلزون در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، شاهد کاهش روند رو به افزایش این معلولیت خاموش باشیم.

مدیرگروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: ناشنوایی به عنوان معلولیتی خاموش، فرد را با دنیای سکوت و انزوا مواجه می کند، همچنین دامنه اختلال شنوایی می تواند از خفیف تا عمیق باشد که در حالت خفیف فرد از درک برخی صداها عاجز است، اما در نوع عمیق، عدم توانایی درک اصوات محیطی و گفتاری، منجر به اختلال در رشد و تکامل زبان و عدم امکان برقراری تعاملات اجتماعی مناسب و کارآمد می شود. 

دکتر «سید بصیرهاشمی» تشخیص زودهنگام مشکلات شنوایی را بسیار مهم دانست و یکی از مهمترین روش های تشخیصی اختلالات شنوایی را غربالگری عنوان کرد.

او ضمن ابراز خرسندی از اقدامات اداره سلامت گوش و پیشگیری از کم شنوایی وزارت بهداشت، اعلام کرد: پس از آغاز برنامه کاشت حلزون در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تاکنون بیش از دو هزار عمل موفق در این حوزه انجام شده است./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 64351
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید