03 بهمن 1403

  • 1401/05/30
  • - تعداد بازدید: 78
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

راهکارهای موثر در تقویت خدمات غربالگری و توانبخشی شنوایی بررسی شد

به گفته مدیرگروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، بیش از نیمی از موارد کم شنوایی و ناشنوایی، با اجرای برنامه‌های مراقبتی قابل پیشگیری است.

به گفته مدیرگروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، بیش از نیمی از موارد کم شنوایی و ناشنوایی، با اجرای برنامه‌های مراقبتی قابل پیشگیری است.

 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «فریبا مرادی» گفت: حدود 466 میلیون نفر در جهان با کم شنوایی معلولیت زا زندگی می کنند و دست کم دو سوم این افراد در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند.

او با بیان اینکه بیش از 50 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و 60 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامه‌های مراقبتی قابل پیشگیری است، گفت: شیوع کم شنوایی نوزادان و کودکان در کشور یک تا سه در هزار تولد زنده و دو تا چهار درصد نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) است.

مرادی ادامه داد: با توجه به سیاست وزارت بهداشت در پیشگیری و کنترل کم شنوایی ناتوان کننده در ایران و بهره مندی مردم از خدمات مراقبت‌های اولیه و بر اساس ادغام خدمات غیرواگیر در نظام سلامت اولیه کشور، از ابتدای سال 99، 27 مرکز سنجش شنوایی، با همکاری معاونت درمان دانشگاه و سازمان بهزیستی، در مراکز خدمات جامع سلامت شهر شیراز و دیگر شهرستان های استان راه اندازی شده است که این اقدام گامی بزرگ برای ارائه خدمات تشخیص، درمان و مراقبت از کم شنوایی و ناشنوایی در نوزادان و کودکان است.

مدیرگروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: در همین راستا کارگروه تخصصی شنوایی دانشگاه با حضور دکتر «سیدبصیر هاشمی» مدیر گروه گوش، حلق، بینی و جراحی سر و گردن و مسوول کارگروه، دکتر «حمیدرضا پارسا» رئیس اداره سلامت نوزادان و کودکان، دکتر «حسین درویشی» رئیس اداره امور بیماری های خاص و پیوند اعضا، «سیدعباس هاشمی» معاون حقوقی ثبت احوال استان فارس، دکتر «احمدرضا نوبخت» کارشناس مسوول شنوایی بهزیستی و «نازنین رهبری» نماینده انجمن علمی شنوایی شناسان برگزار شد.

مرادی افزود: در این نشست پس از تبادل نظر اعضاء پیرامون راهکارهای موثر در ارتقای سطح کیفی و کمّی برنامه های در حال اجرا، در خصوص تعیین فرآیند ارجاع نوزادان برای دریافت خدمات سطح 2 و 3، ارتقای خدمات غربالگری شنوایی نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) و همکاری گروه شنوایی شناسی برای خدمات توانبخشی تصمیم گیری شد./ابوذر کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 65239
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید