04 بهمن 1403

  • 1400/11/03
  • - تعداد بازدید: 68
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روند رو به رشد دیابت را جدی بگیریم

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، میزان ابتلا به دیابت در استان، طی پنج سال، چهار و نیم درصد افزایش یافته است.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، میزان ابتلا به دیابت در استان، طی پنج سال، چهار و نیم درصد افزایش یافته است.
 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضائیان زاده» گفت: دیابت شایعترین بیماری متابولیک مزمن در جهان محسوب می شود که مطالعات اخیر، روند رو به رشد این بیماری را نشان می دهد و زنگ خطر را برای تمام جوامع به صدا درآورده است.

او بیان کرد: بر اساس گزارش فدراسیون بین المللی دیابت در سال 2021 میلادی، 537 میلیون نفر از افراد بالغ جهان، مبتلا به دیابت بوده اند که برآورد می شود تا سال 2045میلادی، با رشد 46 درصدی به 783 میلیون نفر و شیوع دیابت از 10 و نیم درصد به 12 و دو دهم درصد برسد.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: این در حالی است که پیش بینی می شود در منطقه خاورمیانه که کشور ایران در آن قرار دارد، با رشد 87 درصدی از شیوع 16 و دو دهم درصد به شیوع 19 و سه دهم درصد می رسیم.

این مقام مسوول در دانشگاه ضمن بیان اینکه در ایران نیز شواهد و مطالعات مختلف از جمله پیمایش عوامل خطر بیماری های غیر واگیر در ایران (استپس) نشان دهنده روند رو به رشد بیماری دیابت است، گفت: بر مبنای پیمایش کشوری استپس در سال 2016میلادی، حدود 10 درصد جمعیت بزرگسال مبتلا به دیابت بوده اند، اما در آخرین نتایج منتشر شده استپس در سال 2021، شیوع دیابت در کشور 14 درصد و در استان فارس 14 و نیم درصد اعلام شده است.

دکتر رضائیان زاده بیان کرد: بر این اساس تا کنون 53 و نیم درصد از بیماران مورد انتظار (181 هزار و 340 بیمار مبتلا به دیابت) شناسایی شده اند و حدود 165 هزار مبتلا به دیابت در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز وجود دارند که شناسایی نشده اند و از بیماری خود بی اطلاع هستند.

او افزود: از آنجا که در دیابت نوع دو، افزایش قندخون به تدریج پیشرفت می کند، افراد مبتلا بیشتر بدون علامت بوده و یا علایم آنها شدید نیست و در نتیجه در بسیاری از موارد بیماری تشخیص داده نمی شود، در حالی که این افراد در معرض خطر بروز عوارض بیماری قرار دارند و به طور معمول زمانی به پزشک مراجعه می کنند و از بیماری خود آگاه می شوند که به عوارض مزمن بیماری دچار شده اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، افرادی که سابقه ابتلا به دیابت در فامیل درجه یک دارند، افرادی که مبتلا به پرفشاری خون یا چربی خون هستند، زنانی که سابقه دیابت بارداری یا سابقه به دنیا آوردن نوزاد با وزن بیش از چهار کیلوگرم و یا بیشتر دارند، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.

دکتر رضائیان زاده توصیه کرد: افراد بالای 30 سال، برای غربالگری دیابت به پزشک خانواده خود مراجعه کنند و با یک روش ارزان و کارآمد، یعنی انجام آزمایش قندخون، بیماری را در صورت ابتلا بهموقع تشخیص داده و از عوارض بعدی آن جلوگیری کنند./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 54175
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید