02 آذر 1403

  • 1400/11/09
  • - تعداد بازدید: 84
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سرطان قابل پیشگیری است، با خود مراقبتی و امید

به گفته مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، تشخیص به موقع و زود هنگام، در نتایج درمانی سرطان بسیار موثر است.

به گفته مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، تشخیص به موقع و زود هنگام، در نتایج درمانی سرطان بسیار موثر است.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «فریبا مرادی» گفت: سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیون ها مورد در جهان رخ می دهد که در صورت تشخیص به موقع و زود هنگام، درمان آن آسان تر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار بالا است.

او میزان بروز استاندارد شده سن سرطان در استان فارس را 209 و 89 صدم در صد هزار نفر اعلام کرد و گفت: سالانه بیش از ده هزار بیمار مبتلا به سرطان در استان شناسایی می شوند که نیمی از آنها زن و نیمی دیگر مرد هستند.

دکتر مرادی اضافه کرد: شایع ترین سرطان های کشور در مردان سرطان های پوست (غیرملانوما)، پروستات، مثانه، کولورکتال، معده و ریه و در بانوان سرطان های پستان، تیروئید، پوست (غیرملانوما)، کولورکتال، لوکمی و معده است.

او با اشاره به اینکه سرطان پس از بیماری های قلبی عروقی، دومین علت مرگ و میر در جهان، در ایران و در استان فارس محسوب می شود، ادامه داد: از مهمترین عوامل خطر ابتلا به سرطان، مواردی نظیر ژنتیک، شیوه زندگی نامناسب مانند کم تحرکی، مصرف دخانیات و مصرف الکل، تغذیه نامناسب و اضافه وزن است و تغذیه نامناسب مانند مصرف غذاهای سرخ کردنی، فست فود، غذاهای چرب و پرنمک و دارای مواد نگهدارنده نیز از عوامل مهم ابتلا به سرطان ها محسوب می شوند.

به گفته دکتر مرادی در سال های اخیر، بروز بیماری های غیرواگیر از جمله سرطان، افزایش یافته که مهمترین علت آن را می توان افزایش متوسط عمر افراد، شیوه زندگی نامناسب و مواجهه با عوامل خطر عنوان کرد.

او با تاکید بر اینکه تشخیص زودهنگام و به موقع سرطان می تواند منجر به بهبود و درمان بیماران شود، گفت: در راستای شناسایی و تشخیص زودهنگام سرطان، سه برنامه شناسایی و تشخیص زود هنگام سرطان روده بزرگ برای تمامی بانوان و مردان 50 تا 69 سال، سرطان سینه برای بانوان 30 تا 69 سال و سرطان دهانه رحم برای بانوان 30 تا 59 سال در شبکه های بهداشت و درمان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیش بینی شده است.

دکتر مرادی توضیح داد: در این برنامه های غربالگری، افراد پس از فراخوان، مورد ارزیابی و بررسی عوامل خطر قرار می گیرند و در صورت داشتن عامل خطر، برای ارزیابی های کامل تر و تخصصی به پزشکان متخصص ارجاع می شوند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به این موضوع که هشتم تا پانزدهم بهمن به عنوان پویش ملی مبارزه با سرطان در سراسر کشور نامگذاری شده است، ابراز امیدواری کرد تا با اجرای برنامه های آموزش همگانی و حساس سازی عموم مردم و مسوولان، همچنین با اجرای دقیق برنامه های تشخیص زودهنگام، بتوان به اهداف اصلی برنامه یعنی کاهش بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان دست یافت./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 54499
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید