عزم جدی دانشگاه در توسعه ارائه خدمات سلامت به جامعه عشایری فارس
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، خانه های بهداشت سیار عشایری، زیرساخت مناسبی برای اجرای برنامه های ملی وزارت بهداشت در حوزه بهداشت و پیشگیری است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» گفت: جامعه عشایری همیشه در فرایند توسعه نقش ارزنده ای داشته و در طول چند دهه گذشته، با وجود کاهش سهم آن در جمعیت کشور، همچنان این نقش را به خوبی ایفا کرده است.
او ادامه داد: با توجه به نوع زندگی این قشر از جامعه، تامین خدمات بهداشتی در دسترس، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دکتر رضائیان زاده افزود: 12 و نیم درصد از جمعیت عشایری کشور به استان فارس اختصاص دارد و مسوولان دانشگاه در توسعه ارائه خدمات سلامت به این جامعه هدف، تلاش بسیاری دارد.
پیشتازی فارس در راه اندازی خانه بهداشت سیار عشایری
او گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال 1394، با پذیرش 20 نفر از فرزندان عشایر کوچروی استان در مرکز آموزش بهورزی شهرستان اقلید، برای نخستین بار در کشور، زمینه راه اندازی خانه بهداشت سیار عشایری را فراهم کرد.
این مقام مسوول در دانشگاه ضمن تاکید بر اینکه خانه های بهداشت سیار عشایری زیرساخت مناسبی برای اجرای برنامه های ملی وزارت بهداشت در حوزه بهداشت و پیشگیری فراهم کرده است، گفت: با پیگیری های انجام شده، 56 خانه بهداشت سیار عشایری برای دانشگاه علوم پزشکی شیراز مصوب شده است که در حال حاضر 32 خانه بهداشت فعال هستند.
او ادامه داد: با توجه به پیشرو بودن و تجارب دانشگاه علوم پزشکی شیراز در طراحی و ساخت این خانه های بهداشت سیار، وزارت بهداشت، ساخت، تجهیز و توزیع کانکس ها بین دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور را به دانشگاه علوم پزشکی شیراز واگذار کرده که این مهم با همکاری معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در حال انجام است.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه، 22 دستگاه خانه بهداشت سیاری عشایری در شهریور امسال به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شده و در دومین مرحله نیز 13 دستگاه کانکس خانه بهداشت عشایری به دانشگاه های علوم پزشکی کشور تحویل داده شده است.
کارشناس مسوول بهداشت عشایر معاونت بهداشت دانشگاه نیز گفت: با توجه به کاربری این کانکس ها برای تردد در مناطق صعب العبور، با همکاری کارشناسان مدیریت منابع فیزیکی و نظارت بر طرح های عمرانی، الزامات موردنیاز برای کارآیی هر چه بهتر در نظر گرفته شده است.
«احد امیری» افزود: در این کانکس های خانه بهداشت عشایری، تمامی تجهیزات خانه بهداشت جانمایی شده است.
او ادامه داد: تا کنون 35 دستگاه کانکس خانه بهداشت عشایری به دانشگاه های علوم پزشکی زاهدان، هرمزگان، شهرکرد، اصفهان، شهید بهشتی، ارومیه، اردبیل، یاسوج، اهواز، ایرانشهر، سمنان و لارستان تحویل داده شده است و تعداد 25 دستگاه کانکس باقیمانده مربوط به شبکه های بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که برنامه ریزی لازم برای اتمام این طرح بزرگ تا پایان سال جاری، انجام شده است./ا.کشاورزی
پایان خبر
نظر دهید