متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

28 تیر 1403

  • 1398/09/09
  • - تعداد بازدید: 7
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد؛ 4 بیماری پرخطر برای ایرانیان/ تاکید بر مهار جدی بیماری های غیرواگیر در جمع مسوولان حوزه بهداشت کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کارگاه کشوری آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر در ایران که به میزبانی شیراز برگزار شد، نسبت به خطر شیوع بیماری های غیرواگیر در جامعه ایرانی هشدار داد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کارگاه کشوری آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر در ایران که به میزبانی شیراز برگزار شد، نسبت به خطر شیوع بیماری های غیرواگیر در جامعه ایرانی هشدار داد.
 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «علیرضا رئیسی» در این کارگاه کشوری که روز گذشته به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حضور مسوولان حوزه بهداشت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور آغاز به کار کرد، بیماری های غیرواگیر در ایران و دنیا را به عنوان یکی از معضلات اصلی معرفی کرد که همه سیستم های سلامت را درگیر خود کرده است.

او بیماری های غیرواگیر را عامل 82 درصد مرگ و میر در کشور عنوان کرد و افزود: چهار بیماری قلب عروق، سرطان ها، بیماری های مزمن تنفسی و دیابت در این آمار بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

دکتر رئیسی ادامه داد: سه درصد تولید ناخالص ملی کشور برای بیماری های غیرواگیر هزینه می شود و سالانه حدود 45هزار میلیارد تومان صرف این گروه از بیماری ها می شود.

این مقام مسوول در وزارت بهداشت، 15درصد مرگ و میر زودرس تا پیش از 70 سالگی را ناشی از بیماری های غیرواگیر در کشور دانست و گفت: حدود 42و نیم درصد مرگ و میر مردم کشور ناشی از بیماری های قلبی عروقی است، 16 تا 17 درصد ناشی از بیماری سرطان است، حدود 14 درصد بیماری ها مربوط به بیماری های مزمن تنفسی است و دیابت نیز حدود چهار و نیم درصد مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

او با بیان اینکه از مجموع عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، تنها 25درصد آن در اختیار وزارت بهداشت است، اضافه کرد: حدود 75 درصد عوامل ناشی از سایر اقدامات سازمان ها، وزارت خانه ها و مردم است که باید به آن توجه کرد.

 

دکتر رئیسی در ادامه نسبت به چاقی و شیوع آن در جامعه ایرانی هشدار داد و گفت: در حال حاضر در کشور ایران میزان چاقی بسیار افزایش پیدا کرده و تقریبا از هر سه ایرانی، یک نفر یا افزایش وزن دارد و یا چاق است، به ویژه در گروه کودکان که حدود 17 و 8 درصد کودکان دچار چاقی هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آمارها، درصد چاقی در بانوان را دو برابر آقایان اعلام کرد و افزود: از هر 10 نفر ایرانی، 6 نفر دچار کم تحرکی هستند، بنابراین نیاز است که به سمت اصلاح سبک زندگی، تحرک بیشتر و اصلاح الگوی تغذیه رفت.

او فرهنگ آپارتمان نشینی، علاقه کودکان به بازی های کامپیوتری و نشستن پای تلویزیون و کم تحرک بودن را در افزایش آمار چاقی موثر دانست.

به گفته این مقام مسوول، با هدف مبارزه با این گروه از بیماری ها، سند ملی بیماری غیرواگیر در کشور تدوین و مصوب شده است و سیاست های مرتبط با آن، جزو سندهای پیشرو در دنیاست که سال گذشته از سوی سازمان جهانی مورد تقدیر قرار گرفت، اما برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد./105

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 14625
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید