نشست سند اجرایی برنامه «تغذیه سالم در محیط کار» برگزار شد
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به برگزاری نشست سند اجرایی برنامه «تغذیه سالم در محیط کار»، توجه به این موضوع را موجب بهینه سازی هزینه های درمانی برای فرد و جامعه عنوان کرد.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به برگزاری نشست سند اجرایی برنامه «تغذیه سالم در محیط کار»، توجه به این موضوع را موجب بهینه سازی هزینه های درمانی برای فرد و جامعه عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «محمدرضا کریمی» افزود: افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر به دلیل تغییر سبک زندگی در سال های اخیر، یکی از مهم ترین عوامل ناتوانی و مرگ و میر در ایران و جهان به شمار می رود و از جمله گروه های در معرض خطر که به دلیل شیوه زندگی ناسالم، بیماری های قلبی عروقی در آنها در حال افزایش است، کارکنان هستند.
او با بیان اینکه ایجاد و تامین محیط کاری سالم و مولد برای کارفرمایان بخش دولتی و خصوصی امری بسیار ضروری به شمار می رود، توضیح داد: فاکتورهای محیطی نامناسب نظیر ساعات کاری نامنظم، الگوهای غذایی نامناسب، کمبود سطح فعالیت بدنی، آگاهی های تغذیه ای کم و نادرست، شغل های پراسترس، فشارهای ناشی از اضافه کاری و نداشتن تلاش در راستای مدیریت سلامت منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن شده است.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه ارتقای سلامت در محیط کار را نوعی بهینه سازی هزینه های مالی دانست که باعث افزایش بهره وری به دلیل کاهش بیماری، کاهش غیبت از کار، بالا رفتن روحیه کاری، ارائه تصویر خوب از سازمان، کاهش هزینه های درمانی و بیمه، کاهش هزینه های جایگرینی کارمند و جذب کارمند شایسته می شود.
این مقام مسوول در دانشگاه عنوان کرد: در همین راستا، مطابق با مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و با هدف یکسان سازی آموزش ها و ارتقای سواد و دانش تغذیه ای عموم افراد جامعه، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اقدام به برپایی مدل الگویی «نظام استقرار تغذیه سالم در محیط کار» در قالب بسته خدمات پایه سلامت کارکنان دولت کرده و اجرای این برنامه با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سال 1400 به هفده استان از جمله استان فارس ابلاغ شده است.
در ادامه مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با اعلام خبر تنظیم برنامه عملیاتی با هدف آغاز «نظام استقرار تغذیه سالم در محیط کار» و استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت های موجود گفت: این برنامه عملیاتی، پس از برگزاری نشست های متعدد کارشناسی با گروه بهبود تغذیه جامعه و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه و شورای هماهنگی ارائه خدمات بهداشتی به بیمه شدگان استان فارس، تدوین شد.
«مریم مهارت» ادامه داد: در همین راستا نشستی با حضور اعضای شورای هماهنگی ارائه خدمات بهداشتی به بیمه شدگان استان فارس و نمایندگان 25بنگاه اقتصادی منتخب برگزار شد که دکتر «رضا عزتیان» کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به صورت مجازی در این نشست حضور داشت.
او محورهای این نشست را ارائه توضیحاتی در خصوص اهمیت جایگاه تغذیه سالم در محیط کار و اهداف این برنامه از جمله ارتقای عادات غذایی و رفتارهای سالم تغذیه ای کارکنان و خانواده های آنها، همچنین ایجاد محیط غذایی سالم در محیط کار در راستای دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذای سالم و بهداشتی عنوان کرد و افزود: به زودی اجرای «سند تغذیه سالم در محیط کار» با حضور دست کم سه کارخانه آغاز شده و در ماه های آتی نیز در دیگر کارخانه ها توسعه داده شود./ا.کشاورزی
پایان خبر
نظر دهید