هشدار معاون بهداشت دانشگاه نسبت به افزایش مبتلایان کووید 19 در گروه مادران باردار
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از افزایش چهار برابری تعداد مادران باردار مبتلا به کروناویروس در طی روزهای اخیر نسبت به موج اول این بیماری خبر داد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از افزایش چهار برابری تعداد مادران باردار مبتلا به کروناویروس در طی روزهای اخیر نسبت به موج اول این بیماری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» گفت: ویروس کرونا شبیه بسیاری از ویروس هایی است که باعث بروز علایم سرماخوردگی می شوند، مبتلایان تب، سرفه یا تنگی نفس داشته و در صورت تشدید بیماری دچار مشکلات جدی تنفسی شده و نیاز به بستری در بخش های بیمارستان یا واحد مراقبت های ویژه دارند، اما در این میان، مادران باردار به دلیل تغییرات فیزیولوژیک، در برابر ویروس های تنفسی آسیب پذیرتر هستند.
این مقام مسوول در دانشگاه افزود: متاسفانه در موج دوم شیوع بیماری کووید 19 شاهد افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان در گروه مادران باردار هستیم.
او با اشاره به ضرورت اجرای دستورالعمل های پیشگیری و کنترل بیماری کووید 19 از سوی مادران باردار ادامه داد: برای کاهش شانس ابتلا به این بیماری ناشناخته، ماندن در خانه تا حد امکان، پرهیز جدی از حضور در مکان های تجمع عمومی به ویژه مراسم شادی و یا عزاداری، محول کردن وظایفی همچون خرید به سایر افراد خانواده یا انجام خرید به صورت تلفنی و اینترنتی و استفاده از سرویس های تحویل کالا درب منزل الزامی است، در صورت اجبار به خروج از منزل نیز در حد امکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده نشود.
معاون بهداشت دانشگاه اضافه کرد: اگر چه تعیین قرار ملاقات با پزشک و ماما و دریافت مراقبت های بهداشتی طی دوران بارداری برای تامین سلامتی مادر و جنین ضروری است، اما با توجه به همه گیر شدن ویروس کرونا، پس از مشورت با پزشک و ماما و تایید لازم از سوی ایشان، می توان برخی از ویزیت ها را با تماس تلفنی انجام داد، در صورت بروز مشکل مرتبط با بارداری نباید در تماس با پزشک و ماما تردید کرد و بهترین راه دریافت خدمت را از تیم سلامت جویا شد.
او با اعلام اینکه مادران باردار با سابقه بیماری های زمینه ای به ویژه مشکلات ریوی، دیابت و فشارخون بالا یا نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند و باید تمهیدات مراقبتی بیشتری انجام دهند، گفت: در صورت مشاهده علایم آلودگی با ویروس کرونا یا تشدید علایم، مراجعه به موقع به مراکز خدمات جامع سلامت، بهترین راهکار برای پیشگیری از بروز مشکلات جدی و عوارض در مادر و نوزاد است.
دکتر همتی تاکید کرد: با رعایت موارد پیشگیری و توجه به توصیه های بهداشتی و مراقبتی، امیدواریم شاهد کنترل بیماری کووید-19 در تمامی اقشار جمعیتی به ویژه مادران باردار باشیم./105
پایان خبر
نظر دهید