03 آذر 1403

  • 1400/09/13
  • - تعداد بازدید: 72
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیدا کردن فرد مبتلا به ایدز، موثرترین گام برای جلوگیری از انتشار این بیماری

به گفته مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، بی اطلاعی درصد قابل توجهی از موارد مبتلا به عفونت «اچ ای وی» و بیماری ایدز، از چالش های اصلی مراقبت این بیماری است.

به گفته مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، بی اطلاعی درصد قابل توجهی از موارد مبتلا به عفونت «اچ ای وی» و بیماری ایدز، از چالش های اصلی مراقبت این بیماری است.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «فریبا مرادی» افزود: اول دسامبر هر سال به عنوان روز جهانی ایدز نامگذاری شده است و شعار امسال با عنوان «اجازه نمی دهیم کرونا، برنامه مراقبت HIV را تحت تاثیر قرار دهد» اعلام شده است.

او با بیان اینکه انتخاب این شعار به این دلیل است که در دو سال اخیر به دلیل پاندمی کووید 19، کاهش قابل توجهی در شاخص های نظام سلامت ایجاد شده که بر تشخیص و شناسایی موارد مبتلا به HIV نیز تاثیر داشته است، افزود: محوریت شعار امسال بر اطلاع رسانی مناسب و تشویق مردم برای انجام تست و بهبود شاخص بیماران تمرکز دارد.

دکتر مرادی اضافه کرد: عفونت HIV به دلیل میزان کشندگی بالا و هزینه‌ مراقبتی فراوان، ایجاد مشکلات اجتماعی و هدف قرار دادن جمعیت جوان جامعه، از چالش های مهم حوزه سلامت محسوب می شود.

او مهمترین راه انتقال این بیماری را اعتیاد تزریقی از طریق سرنگ آلوده و مشترک معرفی کرد و گفت: به مرور زمان اقدامات موثری در راستای کاهش انتقال HIV از طریق اعتیاد تزریقی انجام شد و در حال حاضر، روش انتقال عفونت HIV تغییر پیدا کرده و انتقال از طریق روابط جنسی رو به افزایش است.

دکتر مرادی با اشاره به اینکه هدف نهایی سازمان جهانی بهداشت، کنترل اپیدمی ایدز تا سال 2030 میلادی اعلام شده است، توضبح داد: یکی از استراتژی های دستیابی به این هدف، استراتژی جامع 90،90،90 است؛ به این معنی که نزدیک به 90 درصد از مبتلایان به عفونت HIV شناسایی شوند، 90 درصد از موارد شناسایی شده تحت درمان ضد ویروس قرارگیرند و سطح ویروس 90 درصد دریافت کننده های درمان ضد ویروسی کاهش یابد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: در حال حاضر، چالش هایی همچون بی اطلاعی درصد قابل توجهی از موارد مبتلا از بیماری خود، مراجعه نکردن درصد بالایی از افراد شناخته شده برای دریافت خدمات مراقبت و درمان مراجعه نمی کنند و عدم تکمیل درمان در افرادی که تحت درمان ضد رترو ویرسی قرار گرفته اند، دستیابی به اهداف یاد شده را با مشکل مواجه کرده اند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه، گروه های هدف انجام تست را افراد داوطلب انجام تست، افراد تحت پوشش مراکز MMT ، زندانیان و مادران باردار دانست و تاکید کرد: پیدا کردن فرد مبتلا به ایدز، موثرترین گام برای جلوگیری از افزایش بیماری است تا هم فرد مبتلا بتواند عمر طبیعی داشته باشد و هم قابلیت انتقال به دیگران را نداشته باشد.

او عنوان کرد: 95 درصد موارد جدید ابتلا به HIV جزو افراد آسیب پذیر جامعه هستند و به همین دلیل مجموعه سلامت به تنهایی قادر به رفع این مشکل نیست و در زمینه شناسایی افراد آسیب پذیر نهادهای دیگر نیز باید به مجموعه سلامت کمک کنند.

دکتر مرادی اظهار داشت: اگر بتوانیم به طور جدی این گروه‌ ها را ارزیابی کنیم، درصد بیماریابی‌ افزایش می‌یابد، بنابراین شبکه های بهداشت و درمان لازم است همزمان با فعالیت های اجرایی از ظرفیت دیگر دستگاه ها، نهادهای مردمی و خیریه ها استفاده کنند و ضمن اطلاع رسانی، اجرای برنامه های آموزشی، مشاوره و تست رایگان برای داوطلبان و گروه های پرخطر، با معرفی مراکز ارائه خدمات مشاوره در راستای کمپین «من هم آزمایش HIV می دهم»، در راستای کاهش انگ و دسترسی به خدمات تشخیصی گام بردارند./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 51264
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید