03 بهمن 1403

  • 1402/10/12
  • - تعداد بازدید: 160
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد؛

پیشگیری از سقط جنایی جنین، راهکاری برای مدیریت صحیح چالش جمعیتی پیش رو

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به صدا درآمدن زنگ خطر کاهش جمعیت جوان در کشور، پیشگیری از سقط جنایی جنین را راهکاری برای مدیریت صحیح چالش جمعیتی پیش رو دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» با حضور در دوره آموزشی حمایت از حیات جنین، گفت: در حال حاضر کشور در برهه پنجره جمعیتی قرار گرفته است و بهره‌ مندی از این فرصت، مستلزم مدیریت صحیح تمام ظرفیت ها و چالش هاست تا مسیر برای سازندگی، شکوفایی و بالندگی آینده کشور فراهم شود.

او با اشاره به این موضوع که سقط به معنی پایان حاملگی پیش از توانایی جنین برای زنده ماندن در محیط خارج از رحم مادر است، افزود: سقط یا به صورت خود به خودی و دلایل غیر ارادی رخ می دهد و یا به صورت عمدی یا القا شده انجام می شود.

دکتر رضائیان زاده با بیان اینکه انجام مراقبت های پیش و حین دوران بارداری در مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی می تواند در کاهش موارد سقط خود به خودی موثر باشد، ادامه داد: در برخی موارد، سقط درمانی است و برای نجات جان مادر و پیشگیری از تولد نوزادی با شرایط غیرقابل علاج یا عدم تداوم حیات آن پیش از تولد انجام می شود.

به گفته این مقام مسوول در دانشگاه، چالش اصلی در این موضوع، سقط‌ های جنایی و عمدی است که در ایران همانند بسیاری از کشورهای جهان کاملا غیرطبی، غیرعلمی و غیرقانونی است.

دکتر رضائیان زاده، سقط عمدی جنین را از عوامل کاهش نرخ جمعیت کشور دانست و افزود: سقط عمدی جنین یک آسیب اجتماعی بسیار پیچیده است، زیرا سقط عمدی یک جنین، تنها کشتن یک انسان نیست، بلکه نابودی یک نسل است.

معاون بهداشت دانشگاه بیان داشت: سقط عمدی جنین علاوه بر عوارض اجتماعی و مالی، عوارض جسمی و روانی بسیاری را به همراه دارد که اگر این عوارض منجر به فوت مادر نشود، تا پایان عمر با مادر و خانواده همراه است.

این مقام مسول در دانشگاه، با تاکید بر اینکه این «قتل خاموش»، یک واقعیت تلخ اجتماعی است، افزود: سقط جنین عمدی علاوه بر خلاف قانون و مصداق بودن جرم، از نظر تمام مکاتب الهی مذموم تلقی شده و از نظر وجدان بشری نیز، به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

«زهرا یقطین» مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس نیز در این برنامه حضور داشت.

این کارگاه دو روزه با همکاری مشترک ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استانداری فارس و گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حضور داوطلبان سلامت شهرستان ها، مبلغان حوزوی، فعالان مردمی حوزه جمعیت، بسیج جامعه زنان، مشاوران حوزه خانواده و کارشناسان مسوول سلامت خانواده، کارشناسان جوانی جمعیت و کارشناسان مادران شبکه های بهداشت و درمان استان در مجتمع فرهنگی ورزشی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 92461
کلیدواژه