• 1398/09/06

کارشناس بیماری های غیرواگیر دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران خبر داد: نقش بیماری های غیرواگیر در مرگ 82درصد ایرانیان

کارشناس بیماری های غیرواگیر دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران گفت: در ایران 82 درصد دلیل مرگ و میر، به بیماری های غیرواگیر اختصاص دارد و عوامل خطر این بیماری ها، فعالیت بدنی ناکافی، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات، مصرف الکل و آلودگی هوا به شمار می رود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «منصور رنجبر» در آئین آغاز به کار کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر در ایران، با بیان اینکه در دو دهه گذشته روند شیوع و مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر افزایش پیدا کرده است، افزود: رسالت سازمان جهانی بهداشت، کمک به وزارت بهداشت و نهادهای ملی در طراحی مداخلات، ارزشیابی مداخلات، خط مشی گذاری و حمایت طلبی است.

او ادامه داد: برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، باید بر روی انجام فعالیت بدنی، ورزش، تغذیه سالم، کاهش مصرف دخانیات و رفع آلودگی هوا سرمایه گذاری کرد.

کارشناس بیماری های غیرواگیر دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران با بیان اینکه 10 درصد مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در دنیا، مربوط به دود دست دوم است، اضافه کرد: آمارها نشان می دهد چنانچه اقدامات مداخله ای در امر مصرف دخانیات دنبال نشود، ایران در 15 سال آینده جزو سه کشور پر مصرف کننده دخانیات قرار می گیرد.

دکتر رنجبر اهمیت اطلاع از بیماری های غیرواگیر در کشور را مهم دانست و گفت: ضروری است افراد جامعه بدانند بسیاری از مرگ های زودهنگام افراد به دلیل بیمارهای غیرواگیر است که این افراد قبل از رسیدن به سن 70 سالگی جان خود را از دست می دهند.

کارشناس بیماری های غیرواگیر دفتر سازمان بهداشت جهانی، بازنگری و ارائه بسترهای اقدامات پیشگیرانه از سوی سازمان بهداشت جهانی را به عنوان یک راهکار در امر مقابله با مرگ های زودرس و تغییر سبک زندگی را یکی از برنامه های مهم این سازمان دانست و گفت: می کوشیم با مطلع کردن افراد جامعه، آنان را از ابتلا به بیمارهای غیرواگیر دور کنیم.

کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر در ایران، صبح امروز با حضور مسوولان وزارت بهداشت و نمایندگانی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور، به میزبانی شیراز آغاز شد و به مدت سه روز ادامه دارد./105