متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1400/06/20
  • - تعداد بازدید: 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

«برای همدیگر وقت بگذاریم و به حرف های هم گوش دهیم!»

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در پیامی به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی، از روند رو به افزایش این معضل در دهه اخیر و مشکلات ناشی از آن گفت.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در پیامی به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی، از روند رو به افزایش این معضل در دهه اخیر و مشکلات ناشی از آن گفت.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عبدالرسول همتی» آمده است:

هر سال در روز دهم سپتامبر، مصادف با 19 شهریور به مناسبت «روز جهانی پیشگیری از خودکشی» و به منظور افزایش اطلاع رسانی در زمینه اقدامات پیشگیرانه ضروری با هدف کاهش نرخ قربانیان خودکشی در سراسر جهان، مراسم ویژه ای در کشورهای مختلف برگزار می گردد.

بی شک، خودکشی معضلی اجتماعی، روانی است که در اکثر جوامع و در طول تاریخ زندگی بشر، وجود داشته است.

آمارهای جهانی نشان می دهد که خودکشی در دهه های اخیر رو به افزایش بوده و الگوی سنی آن در حال تغییر است؛ در بین تمامی گروه های سنی، خودکشی هشتمین علت مرگ و میر در جهان است، اما در گروه سنی نوجوان و جوان پس از حوادث و قتل، سومین علت مرگ و میر گزارش شده است.

سازمان بهداشت جهانی نیز هشدار داد که بیماری همه‌گیر COVID-19 ممکن است عوامل خطر خودکشی را تشدید کند و داده‌های مطالعات اخیر، نشان دهنده افزایش پریشانی، اضطراب و افسردگی است.

این موارد، علاوه بر خشونت، اختلالات مصرف نوشیدنی‌های غیرمجاز، سوءمصرف مواد و احساس از دست‌ دادن، فاکتور‌های مهمی هستند که می‌توانند خطر تصمیم‌گیری برای گرفتن جان خود را در فرد افزایش دهند.

عمده ترین عوامل مؤثر در اقدام به خودکشی، افسردگی، ناامیدی، سن، جنسیت، نژاد، وضعیت تأهل، وضعیت اشتغال، سلامت جسمانی، سوء مصرف مواد، سابقه اقدام به خودکشی و ابتلاء به یک اختلال روانی، تنها زندگی کردن، فقدان حمایت خانوادگی و اجتماعی و همچنین عواملی مانند طلاق، بیکاری، فقر، از دست دادن نزدیکان، شکست در کار یا تحصیل و ازدواج تحمیلی است.

خوشبختانه خودکشی قابل پیشگیری است و اقدامات مناسب و به موقع می تواند به پیشگیری از اقدام به خودکشی و مرگ ناشی از آن در سطح جمعیت عمومی و در سطح فردی کمک کند.

یکی از راه های مهم در پیشگیری از خودکشی این است که برای اطرافیان وقت بگذارید، با هم صحبت کنید، از یکدیگر حمایت کنید و برای جلوگیری از آن، علائم هشداردهنده خودکشی را بدانید.

افراد می توانند با مراجعه به پایگاه های پزشک خانواده و انجام غربالگری سلامت روان از وضعیت سلامت روان خود مطلع شوند و در صورت وجود علائم خطر ضمن ارزیابی پزشکی و دریافت خدمات دارویی با مراجعه به کارشناسان سلامت روان مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت از خدمات روانشناختی تخصصی بهره مند گردند.

همچنین خانواده ها در صورت مشاهده علائم خطری همچون سابقه اقدام به خودکشی، تغییر اخیر در رفتار فرد، پرخاشگری و بیقراری، احساس تنهایی و انزوا و عدم تمایل به برقراری روابط اجتماعی، حرف زدن از خودکشی، ناامیدی و تمایل به مردن و بی انگیزی با خط تلفن 4030 تماس بگیرند و یا به روانشناسان مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

دکتر عبدالرسول همتی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رئیس مرکز بهداشت استان

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,مناسبت های بهداشتی
  • کد خبری : 46567
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید