متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1401/01/09
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بیماری های قابل انتقال در اثر مصرف آب آلوده

به دلیل نقش موثر آب آلوده در انتقال بیماری ها، در این مطلب با اهمیت سلامت آب مصرفی و نقش آن در بیماری ها آشنا می شویم. به ویژه در ایام نوروز، این موضوع از اهمیت بالاتری برخوردار است.

به دلیل نقش موثر آب آلوده در انتقال بیماری ها، در این مطلب با اهمیت سلامت آب مصرفی و نقش آن در بیماری ها آشنا می شویم. به ویژه در ایام نوروز، این موضوع از اهمیت بالاتری برخوردار است.

بیماری های قابل انتقال در اثر آب آلوده:

·         بیماری هایی که در اثر افزایش یا کمبود املاح محلول، موجود در آب آشامیدنی بروز می کند.

·         بیماری هایی که آب وسیله انتقال آنها است.

·         بیماری هایی که آب، محیط پرورش میزبان یا عامل سببی آنها است.

·         بیماری هایی که آب به صورت غیرمستقیم در انتشار آنها نقش دارد.

از مهمترین بیماری هایی که آب وسیله انتقال آنهاست، می توان به وبا، تب روده، شیگلوز، تولارمی، توبرکولوزیس، لپتوسپیروز و آمیبیاز اشاره کرد.

برای پیشگیری از ابتلا به ابن بیماری ها:

1- در هنگام مسافرت از آب های بسته بندی شده استفاده کنیم.

2- یخ مصرفی را از محل های بهداشتی و مطمئن تهیه کنیم.

3- از نوشیدن آب های مشکوک در جاده ها، پارک ها و باغ ها پرهیز کنیم.

4- از آب رودخانه ها و جویبارها برای نوشیدن، پخت غذا و شست و شوی سبزی، میوه و ظروف و لباس استفاده نکنیم.

6- آب را در ظروف تمیز نگهداری کنیم و در پوش مناسب روی آن قرار دهیم.

 

چنانچه ناچار به استفاده از آب رودخانه و دریاچه هستیم، به این نکات توجه کنیم:

·         ابتدا آب را در ظرفی برای مدتی ساکن بگذاریم تا ناخالصی های آن ته نشین شود و یا از یک حوله تمیز آب را عبور دهیم.

·         آن را برای مدت 3 دقیقه بجوشانیم. (اگر در ارتفاعات هستیم به مدت 10 دقیقه بجوشانیم).

·         از قرص های ضد عفونی کننده یا فیلترهای تصفیه آب مطابق با راهنمای آنها می توانیم استفاده کنیم.

مهندس «عزت اله رضایی»، کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز


  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 57326
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید