متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1400/10/19
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های تغذیه ای پس از دریافت واکسن

از جمله راهکارهای کاهش عوارض احتمالی پس از دریافت واکسن، توجه به یک برنامه غذایی مناسب است که می تواند بروز علایم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به کمترین میزان کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

از جمله راهکارهای کاهش عوارض احتمالی پس از دریافت واکسن، توجه به یک برنامه غذایی مناسب است که می تواند بروز علایم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به کمترین میزان کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

 

بی اشتهایی، تهوع و استفراغ از جمله عوارضی است که امکان دارد پس از دریافت واکسن کرونا در افراد ایجاد شود.

نکات تغذیه ای در مواجهه با بی اشتهایی پس از واکسیناسیون کووید-19

در صورتی که میل کافی به خوردن غذا نداریم، می توانیم از مغزها و خشکبار مانند فندق، گردو، پسته، بادام، توت خشک، نخود و کشمش، مویز و برگه میوه ها استفاده کنیم. اضافه کردن آرد برنج، جوانه گندم، جوانه نخود و ادویه ها به ویژه گلپر به انواع سوپ یا غذا نیز پیشنهاد می شود. بهتر است به عنوان وعده صبحانه یا میان وعده از سمنو، شیربرنج همراه با سیاه دانه و کمی دارچین و یا شله زرد با خلال بادام و پسته نیز استفاده کنیم.

برای کنترل بی اشتهایی می توانیم مقداری چای همراه با لیمو و زنجبیل بنوشیم. مصرف سیب (به صورت پالوده)، انار، پرتقال، انجیر، لیموترش، انبه و کدو حلوایی نیز می تواند تأثیر به سزایی در افزایش اشتها داشته باشد.

نکات تغذیه ای در صورت بروز تهوع و استفراغ پس از واکسیناسیون کووید-19

برای کنترل حالت تهوع، می توانیم از تنقلات و غذاهای خشک، نشاسته ای و پرنمک مانند چوب شور، کراکر و سیب زمینی استفاده کنیم. مصرف تکه های میوه یخ زده یا آبمیوه های رقیق شده همراه با یخ نیز می تواند مؤثر باشد. بهتر است از قرار گرفتن در معرض بوی غذاهایی که رایحه تندی دارند، خودداری کرده و غذاها را بهتر است سرد یا هم دما با حرارت اتاق مصرف کنیم. مصرف آبنبات هایی با طعم نعناع یا لیمو نیز تأثیر بسزایی در کاهش حالت تهوع دارد.

توجه: در صورت همراه بودن علایم با استفراغ، باید از خوردن و آشامیدن هر ماده غذایی یا نوشیدنی پرهیز شود.

پس از توقف استفراغ، می توانیم کمی مایعات رقیق مانند آب مرغ یا گوشت، آب سیب یا ژلاتین استفاده کنیم.

همچنین با گذشت هشت ساعت از قطع استفراغ، می توانیم غذاهای جامد بی بو، کم چرب و کم فیبر مانند مرغ پخته، موز، نان تست و برشته، تخم مرغ آب پز و سفت، برنج، غلات پخته و ماست مصرف کنیم.

بهتر است، تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم غذا در هر وعده را کاهش دهیم و از مصرف غذای سنگین خودداری کنیم./ا.کشاورزی

«مریم مهارت»، رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی,اخبار کرونا ویروس
  • کد خبری : 53534
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید