متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

24 مرداد 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1402/01/05
  • - تعداد بازدید: 78
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچ

از جمله خطراتی که در فصل بهار افراد را تهدید می کند، مصرف قارچ های سمی است که گاه می تواند مسمومیت های شدیدی را به همراه داشته باشد و کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.

از جمله خطراتی که در فصل بهار افراد را تهدید می کند، مصرف قارچ های سمی است که گاه می تواند مسمومیت های شدیدی را به همراه داشته باشد و کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.

 

موارد مسمومیت شدید با قارچ های سمی در مواردی نیز می تواند جان فرد را تهدید کرده و خطر مرگ به همراه داشته باشد.

از همین رو نیاز است در مورد مصرف قارچ ها، دقت نظر ویژه داشته باشیم، چرا که امکان خوراکی بودن قارچ ها تنها در آزمایشگاه های ویژه وجود دارد و هیچ آزمایشی برای تشخیص خوراکی بودن قارچ از سوی افراد عادی وجود ندارد.

مسمومیت با قارچ ابتدا در طی چهار تا 24 ساعت پس از مصرف با علایمی نظیر تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق بروز می یابد و گاهی علایم دیگری مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری را نیز در پی دارد.

مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی، آسیب هایی است که در ادامه بروز می یابد.

خدمت رسانی به موارد مسمومیت با قارچ ها در استان فارس

افراد مشکوک به مسمومیت با قارچ می توانند در شیراز به بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و در شهرستان ها به بیمارستان محل سکونت خود مراجعه کنند.

در بیمارستان برای فرد مسموم شده با قارچ چه اقداماتی انجام می دهند؟

·         فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن فرد مسموم شده را کنترل می کنند.

·         ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچ های باقیمانده به فرد مسموم مواد مسهل با یا بدون موادی که تهوع ایجاد می کنند، بدهند.

·         ممکن است به فرد مسموم موادی خورانده شود که به سموم موجود در روده متصل شده و در دفع سریع تر مواد سمی و جلوگیری از جذب بیشتر آن ها به بدن، کمک کند.

·         در طول بستری بودن در بیمارستان، بیمار از نظر عوارض شدید مسمومیت با قارچ مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه مراقبت می شود.

راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچ ها

·         باید از چیدن، خریدن و خوردن  قارچ های روییده شده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد.

·         باید تنها از قارچ های خوراکی پرورش یافته در کارخانه های معتبر استفاده شود.

·         پختن، آبپز کردن یا کباب کردن قارچ های وحشی طبیعت، سم آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ های وحشی، پرهیز از مصرف این قارچ ها است.

·         سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.

·         قارچ های پرورش یافته در کارخانه را تنها تا دو روز بعد از چیده شدن باید مصرف کرد.

·         به دلیل وجود حشرات و باکتری های بیماری زا، قارچ ها را قبل از مصرف باید به خوبی شست و به طور کامل پخت و سپس استفاده کرد.

«بهنام لشگرآرا» رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 76060
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید