متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

نام و نام خانوادگی معاون: محمدرضا کریمی
پست مربوطه: معاون فنی معاونت بهداشتی
مدرک تحصیلی: دکترای پزشکی عمومی
 
 
 وظایف محوله به عنوان معاون فنی معاونت بهداشت:

۱- نظارت بر اجرای بسته های خدمتی ابلاغی از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت
۲- پایش منظم نحوه اجرای خدمات، فرایندها و مراقبتها و دیگر برنامه های حوزه بهداشت در کلیه واحدهای زیر مجموعه در جهت ارتقاء بهره وری
۳- دسته بندی و لحاظ نمودن آمارهای استانی در تدوین برنامه عملیاتی حوزه معاونت بهداشت با تاکید بر ارتقاء تمامی شاخص ها
۴- برگزاری منظم جلسات فنی با واحد های تخصصی در جهت ارتقاء فرآیند های ارائه خدمات
۵- انجام پژوهش های کاربردی با توجه به شناخت توانایی های بالقوه منطقه وتهیه طرح های جدید متناسب با ابعاد اقتصادی، فرهنگی واجتماعی
۶- بررسی گزارش های رسیده از واحد ها و شبکه های بهداشتی درمانی تابعه و همکاری در تهیه بازخوراند مناسب در راستای ارتقاء کیفی فعالیت واحد ها
۷- برنامه ریزی جهت استفاده از همفکری و توان اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه، متناسب با بسته های خدمتی ابلاغی و تشکیل جلسات منظم در این خصوص
۸- انجام سایر امور محوله برحسب نظر مقام مافوق
  • 1400/12/16
  • - تعداد بازدید: 46
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

زمان طلایی برای انجام تست به هنگام غربالگری شنوایی، تا یک ماهگی است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، گفت: برنامه ارایه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان، از سال 1399 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال اجرا است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، گفت: برنامه ارایه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان، از سال 1399 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال اجرا است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» گفت: کم شنوایی حدود 6 و هشت دهم درصد از بار بیماری ها را به خود اختصاص می دهد و بر اساس سال های سپری شده با ناتوانی (YLD) کم شنوایی سومین رتبه را به خود اختصاص می دهد.

او ادامه داد: اجرای برنامه پیشگیری و مراقبت از سلامت شنوایی در دوران نوزادی منجر به پیشگیری از بروز 60 درصد ناتوانی ها و معلولیت های شنوایی در کودکان می شود.

دکتر رضائیان زاده گفت: خدمات تشخیص و مداخله زودهنگام کم شنوایی در کاهش عواقب آن به ویژه برای کودکان بسیار حائز اهمیت است.

او ضمن بیان اینکه این خدمات در قالب نظام سطح بندی خدمات پیشگیری و درمان اجرا می شود، گفت: پیشگیری اولیه، پیشگیری قبل از ایجاد معلولیت است که با کنترل علت ها و عوامل خطر، همراه با ارتقای سطح آگاهی عموم مردم در خصوص علت های معلولیت های مربوط به شنوایی و راه های پیشگیری از آن، انجام می شود.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: پیشگیری ثانویه از طریق تشخیص زودهنگام و به موقع معلولیت، با هدف تشخیص به موقع و درمان، همچنین کاهش عوارض بیماری انجام می شود.

او تشخیص و درمان زودهنگام از طریق برنامه های غربالگری دوران نوزادی را مهمترین عامل برای کاهش آثار تاخیر در تکامل گفتاری و زبانی و تحصیلی ناشی از آسیب شنوایی در کودکان دانست.

دکتر رضائیان زاده ضمن بیان اینکه سالانه چهار تا پنج هزار نوزاد کم شنوا در کشور متولد می شوند، گفت: به دلیل شیوع ازدواج فامیلی، میزان اختلالات شنوایی در ایران نسبت به آمار جهانی بالاتر است.

این مقام مسوول در دانشگاه افزود: زمان طلایی برای انجام تست غربالگری به موقع تا یک ماهگی، تست تشخیصی به موقع تا سه ماهگی و مداخله به موقع، تا 6 ماهگی است.

او ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی در سال 2017میلادی، کشورهای مختلف را ملزم به ارایه برنامه های راهبردی و اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل کم شنوایی و بار ناشی از آن کرده است.


دکتر رضائیان زاده افزود: در همین راستا، ادغام برنامه ارایه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان در نظام مراقبت های پایه سلامت در دی سال جاری از معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همه دانشگاه ها ابلاغ شد، در حالی که این برنامه در 25 مراکز زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال 1399 آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: در راستای اجرای هر چه بهتر این برنامه و استفاده از توانمندی اعضای هیات علمی، نشست هم اندیشی با حضور دکتر «سید بصیر هاشمی» مدیرگروه گوش و حلق و بینی دانشگاه برگزار شد که در این نشست پیرامون فرآیندهای ارجاع نوزادان تشخیص داده شده به سطوح تخصصی و جلب همکاری ادیولوژیست های شاغل در استان تبادل نظر صورت گرفت./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 56283
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید