متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1401/02/20
  • - تعداد بازدید: 26
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

انجام بیش از 27 هزار بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در ماه مبارک رمضان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از انجام بیش از 27 هزار بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در ماه مبارک رمضان خبر داد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از انجام بیش از 27 هزار بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در ماه مبارک رمضان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» گفت: در راستای حفظ سلامت روزه داران و هم استانی ها در ماه مبارک رمضان، برنامه کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی به همت واحد سلامت محیط دانشگاه عوم پزشکی شیراز انجام شد.

او ادامه داد: این طرح با هدف تشدید کنترل، نظارت و بازرسی مستمر از مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه، آش و حلیم پزی ها و رستوران ها، کبابی ها، قنادی ها و نانوایی ها در قالب تیم های بازرسی در ساعات اداری و غیر اداری و ایام تعطیل از ابتدای ماه رمضان انجام شد.

دکتر رضائیان زاده اعلام کرد: در این مدت از سه هزار و 620 واحد شیرینی فروشی، قنادی، عرضه آش و حلیم و محل های تهیه و فروش زولبیا و بامیه؛ همچنین 24 هزار و 141 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی بازدید شد.

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در ایام ماه مبارک رمضان، 19 هزار و 170 مورد سنجش با تجهیزات پرتابل بازرسی شامل تست روغن، دما، پی اچ، یدسنجی، شوری سنجی و ارزیابی بار آلودگی سطوح در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی با تلاش بازرسان بهداشت محیط انجام شد.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه، در همین مدت سه هزار و 229 بازدید بهداشتی از مساجد و اماکن متبرکه با تاکید بر فاصله گذاری، بهداشت فردی و عمومی در برگزاری مراسم انجام شد.

دکتر رضائیان زاده گفت: در بازرسی های ماه رمضان امسال، 84 مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و امکنه عمومی متخلف تعطیل، هزار و 121 مرکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی متخلف نیز به مراجع قضایی معرفی شدند.

او یادآور شد: در راستای حفظ سلامت روزه داران، دو هزار و 188 مورد نمونه برداری از آب آشامیدنی، 36 هزار و 343 مورد کلرسنجی آب آشامیدنی و دو هزار و 497 مورد بازدید مشترک به همراه نمایندگان سایر ارگان ها انجام شد و 19 هزار و 610 کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیرقابل مصرف نیز معدوم شده است./ا.کشاورزی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 59899
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید