متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

28 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1398/08/04
  • - تعداد بازدید: 9
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری کارگاه علمی آموزشی خدمات بهبود تغذیه جامعه در برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت

با شروع طرح تحول سلامت و استقرار کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت، گام بزرگی در راستای ارتقای آگاهی تغذیه ای عموم مردم و ارزیابی وضعیت تغذیه ای جامعه برداشته شد.

برگزاری کارگاه علمی آموزشی خدمات بهبود تغذیه جامعه در برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت

با شروع طرح تحول سلامت و استقرار کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت، گام بزرگی در راستای ارتقای آگاهی تغذیه ای عموم مردم و ارزیابی وضعیت تغذیه ای جامعه برداشته شد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاون بهداشت دانشگاه با بیان این مطلب گفت: با توجه به پیگیری های انجام شده و جذب کارشناسان تغذیه در قالب نیروهای شرکت طرف قرارداد وزارت بهداشت، برای توانمندسازی آنان، کارگاه آموزشی و توجیهی در زمینه مدیریت تغذیه جامعه و همچنین جدیدترین یافته های علمی در سندرم کاردیومتابولیک، به همت گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت برگزار شد.

دکتر «عبدالرسول همتی» شناسایی مهمترین مشکلات تغذیه ای مردم منطقه و برنامه ریزی مداخلات موثر در جامعه، طراحی مداخلات آموزشی درون سازمانی و برون سازمانی، همکاری با واحدهای مرتبط با فعالیت های گروه تغذیه در راستای اجرای مداخلات بهبود تغذیه در جمعیت های تحت پوشش و آموزش و توانمند کردن کارکنان بهداشتی در انجام مراقبت ها و خدمات تغذیه ای را از مهمترین وظایف کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت عنوان کرد.

او بر انجام مطالعات تحقیقاتی در برنامه های تغذیه جامعه به ویژه اثربخشی مداخلات بهبود تغذیه بر ارتقای سلامت گروه های آسیب پذیر تاکید کرد.

 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: کارشناسان تغذیه به عنوان یکی از ارکان مهم معاونت بهداشت هستند که همواره با انگیزه تمام تلاش خود را برای نیل به اهداف تعیین شده انجام می دهند.

«رضیه شناور» بر ضرورت تدوین برنامه عملیاتی بر اساس مشکلات تغذیه ای منطقه تحت پوشش، برنامه ریزی برای آموزش اصول صحیح تغذیه به گروه های هدف در تمام سطوح و اقدام در راستای بهبود شاخص های تغذیه ای مراکز خدمات جامع سلامت تاکید کرد.

دکتر «سلمه بهمن پور» متخصص علوم تغذیه نیز آخرین یافته های علم تغذیه در سندرم کاردیومتابولیک و نکات اصولی تغذیه جامعه را برای به روزرسانی دانش تغذیه ای کارشناسان ارائه کرد./105

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 11351
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید