متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1399/05/08
  • - تعداد بازدید: 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نقش فیبر موجود در نان سبوس دار و اثر آن بر یبوست

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر اهمیت استفاده از نان سبوس دار تاکید کرد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر اهمیت استفاده از نان سبوس دار تاکید کرد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، «رضیه شناور» گفت: نان سبوس دار نسبت به نان سفید، به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری دارد.

او افزود: فیبر موجود در نان سبوس دار برای رفع گرفتگی روده و یبوست مفید است، به علاوه این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتری های روده هستند که علیه امراض میکروبی روده عمل کرده، سیستم ایمنی بدن را فعال می کنند، همچنین می توانند کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب و از روده دفع کنند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه ادامه داد: پژوهش ‌ها نشان داده که مردم کشورهایی که رژیم غذایی غنی از فیبر دارند مقاومت بیشتری نسبت به انواع سرطان ‌ها، بیماری های قلبی عروقی و بیماری ‌های دستگاه گوارش از خود نشان می ‌دهند و بر عکس کشورهایی که مصرف غلات تصفیه شده و نان ‌های سفید، انواع نوشابه ‌ها و آبمیوه‌ های صنعتی در آنها زیاد بوده یا به عبارت ساده ‌تر مصرف فیبر مواد غذایی آنها کم است، بیشتر به بیماری ‌هایی چون انواع سرطان ‌ها، بیماری ‌های قلبی و عروقی و عفونت ‌های روده‌ای دچار می ‌شوند.

او اضافه کرد: یکی از دلایل ایجاد یبوست به خصوص در مناطق صنعتی و شهری عدم دریافت کافی از مواد غذایی حاوی فیبر نظیر میوه ‌ها، سبزی‌ ها، دانه ‌های کامل، غلات و حبوبات است، این افراد کمتر از 10 گرم فیبر در روز دریافت کرده و همین امر باعث یبوست در آنها می ‌شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه تاکید کرد: اضافه کردن 25 تا 30 گرم فیبر در رژیم غذایی روزانه می‌ تواند به رفع مشکل یبوست کمک شایانی کند.

شناور ادامه داد: فیبر در دستگاه گوارش هضم و جذب نمی ‌شود، مدفوع مخلوط با فیبر مقدار زیادی آب جذب می ‌کند و در روده بزرگ به تدریج حجیم می ‌شود و به صورت توده مرطوبی در می ‌آید و بر خلاف مدفوع بدون فیبر، خیلی سریع ‌تر در روده حرکت کرده و زود‌تر خارج می ‌شود.

او گفت: در گذشته محققان تصور می‌ کردند که فقط فیبر نامحلول در آب که بیشتر در دانه ‌های کامل گندم وجود دارد برای رفع یبوست موثر است، اما امروزه عقیده بر این است که هر دو نوع فیبر هم محلول و هم نامحلول، برای رفع یبوست و کمک به سهولت دفع موثر است، پس استفاده بیشتر از میوه ‌ها، سبزی ‌ها، غلات کامل و حبوبات به ویژه نان سبوس دار که حاوی فیبر زیادی هستند، بهترین درمان یبوست است./105

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 27013
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید