متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

27 تیر 1403

رشد و تعالی یک سرزمین و آینده درخشان نسل های آتی جز با تشریک مساعی و تلاش همگانی میسر نمی شود و این امر ضرورت و اهمیت تامین خدمات سلامت مبتنی بر نیاز حال و آینده آحاد مردم را تایید می نماید. بی تردید در شرایط اقتصادی کنونی و وجود محدودیت و چالش های پیش رو، بهبود کیفیت، امنیت و هزینه اثربخشی خدمات سلامت رسالت عظیمی است که متولیان نظام سلامت عهده دار آن بوده و همت والای مدیران، مسئولین و متصدیان این امر را می طلبد.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با تحت پوشش قرار دادن ۴۴۹۵۲۸۷ نفر از جمعیت استان، وظیفه سنگینی را در ارتقاء سلامت تک تک هم استانی های عزیز به عهده دارد که به پشتوانه ساختار PHC  توانمند و نیروهای متهعد خود، خدمات خود را تا دور افتاده ترین و صعب العبورترین نقاط استان نیز گسترش داده است.

از این تعداد جمعیت تحت پوشش، ۳۲۵۸۴۲۱ نفر آنان شهرنشین، ۱۱۷۹۹۷۰ نفر روستایی و ۵۶۸۹۶ نفر نیز عشایر هستند که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز با در اختیار داشتن تعداد ۸۸۹ خانه بهداشت، ۱۹ خانه بهداشت عشایری، ۱۲ پایگاه سلامت روستایی، ۱۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۹۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۲۴۲ پایگاه سلامت شهری، ۵۳ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۸ مرکز تسهیلات زایمانی و ۹ آموزشگاه بهورزی، تأمین کننده نیاز جمعیت تحت پوشش خود به خدمات بهداشتی اولیه می باشد.

این معاونت با در اختیار داشتن یکی از گسترده ترین شبکه های بهداشت کشور در تلاش است با برنامه ریزی، سازماندهی، ارزشیابی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب ارائه خدمات سلامت باروری، مراقبت کودکان، مادران، نوجوانان، جوانان میانسالان و سالمندان، ارائه خدمات بهداشت مدارس، واکسیناسیون کودکان و گروه های هدف در نظام مراقبت بیماری های واگیر، پایش و نظارت بر منابع آب آشامیدنی و دفع فاضلاب و مدیریت پسماند، پایش و نظارت بر مراکز تولید و توزیع مواد غذائی، آشامیدنی و آرایشی و اماکن عمومی و کارگاه های صنعتی، نظارت بر مراکز آموزشی تربیتی بهداشتی و درمانی، مراکز دامی و صنایع وابسته به دام، آموزش بهداشت به جامعه، ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان، ارائه خدمات پاراکلینیکی از جمله داروئی، آزمایشگاهی و رادیولوژی در مراکز بهداشتی درمانی روستائی و شهری تحت پوشش، ارائه خدمات پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر، ارائه خدمات سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیری و کاهش خطر بلایا و حوادث و ... و با بهره گیری از روش های نوآورانه و خلاقانه، دسترسی عادلانه جمعیت تحت پوشش به خدمات اولیه بهداشتی را با بالاترین کیفیت، ممکن سازد.

به طور کلی استراتژی های حوزه معاونت بهداشت در دستیابی به هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه، شامل:

تقویت خدمات بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی در حاشیه شهرها،

بهینه سازی منابع با اجرای برنامه سلامت با رویکرد کارآفرینی،

توانمندسازی جامعه در جهت خودمراقبتی با محوریت ارتقای سبک زندگی سالم،

ارتقای نظام مدیریت بیماری ها و دیده بانی بیماری ها در منطقه تحت پوشش با تمرکز بر بیماریهای نوپدید و بازپدید،

ایجاد زیرساخت های بهداشتی در ارائه خدمات،

اصلاح و تقویت نقش و کارکرد نظارتی در ارتقاء سلامت منطقه تحت پوشش با محوریت صیانت از حقوق مصرف کنندگان،

مدیریت ریسک بلایا و افزایش آمادگی در برابر بلایا با رویکرد تمام مخاطرات،

ارتقا سطح سواد سلامت جامعه تحت پوشش و

توسعه تحقیقات کاربردی و تولید دانش در حوزه سلامت می باشد.

  • 1399/02/10
  • - تعداد بازدید: 8
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پیام معاون بهداشت و مسوولان دانشگاه به مناسبت روز جهانی بهداشت حرفه ای

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی بهداشت حرفه ای، از خدمات فعالان این حوزه قدردانی کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی بهداشت حرفه ای، از خدمات فعالان این حوزه قدردانی کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» با انتشار پیامی به مناسبت بیست و هشتم آوریل، روز جهانی بهداشت حرفه ای، نامگذاری این روز را تلاشی در راستای توجه به نقش ارزشمند فعالان این حوزه در سلامت عمومی جامعه دانست.

در متن این پیام آمده است:

نهم اردیبهشت ماه، روز بهداشت حرفه ای و ایمنی نامگذاری شده است که این روز را به همه تلاشگران گروه بهداشت حرفه ای وطب کار در استان فارس تبریک می گویم.

بدون شک نامگذاری این روز به نام بهداشت حرفه ای و ایمنی در راستای توجه به نقش والا و ارزشمند تلاشگران این عرصه بوده است. قابل ذکر است اثرات و پیامدهای بهداشت حرفه ای و ایمنی بر سلامت کل جامعه تأثیر می گذارد.

شایستگی و توانمندی دست اندرکاران حوزه بهداشت حرفه ای، امروز در جهان بر کسی پوشیده نیست و این عزیزان به عنوان سرمایه تخصصی کشور، قادرند با بهره مندی از توانمندی های خود در عرصه های علمی، جامعه را در رسیدن به توسعه همه جانبه و پایدار یاری کنند. متخصصان و مهندسان متعهد بهداشت حرفه ای وطب کار در دانشگاه علوم پزشکی فارس طی سال های اخیر با تلاش های وافر و ارزنده خود علاوه بر توسعه بخش های مختلف بهداشت حرفه ای دوشادوش سایر دیگر عزیزان مرتبط، تلاش های گسترده ای انجام داده اند که اگر اقدامات شایسته همکاران بهداشت حرفه ای و طب کار نبود، قطعا شاهد این حجم فعالیت در عرصه سلامت شاغلان صنایع، معادن و بخش های مختلف کشاورزی و خدماتی در سطح استان نبودیم.

اینجانب ضمن تبریک مجدد به مناسبت روز بهداشت حرفه ای و ایمنی از تمامی دست اندرکاران گروه بهداشت حرفه ای و طب کار بخش دولتی و خصوصی تقدیر و تشکر کرده و آرزوی موفقیت برایشان دارم.

دکتر عبدالرسول همتی

معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان فارس

پیام رئیس گروه سلامت کار دانشگاه علوم پزشکی شیراز

رئیس گروه سلامت کار دانشگاه نیز با انتشار پیامی، ضمن تبریک این روز از تلاش های همکاران خود قدردانی کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در متن پیام مهندس «زهرا مومنی» به این مناسبت آمده است:

فرا رسیدن روز جهانی بهداشت حرفه ای در 9 اردیبهشت ماه 99 مصادف با 28 آوریل 2020 را به همکاران محترم بهداشت حرفه ای و طب کار بخش دولتی و خصوصی تبریک می گویم.

با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری و نامگذاری در جهش تولید در سال جاری امید است با تلاش مضاعف در راستای حفظ و تأمین سطح سلامت شاغلین وتحقق شعار سازمان بین المللی کار با عنوان «همه گیری جهانی را متوقف می کنیم و با رعایت موازین ایمنی و بهداشت حرفه ای در محل کار، جان انسان ها را نجات دهیم» برای نیل به اهداف موردنظر گام برداشته و در سال 99 شاهد پیشگیری از شیوع بیماری کرونا ویروس نیز در محیط شاغلین مختلف اعم از صنایع، معادن، کشاورزی و خدماتی و ... طبق دستورالعمل ها و راهنمایی های بهداشتی باشیم.

مهندس زهرا مومنی

رئیس گروه سلامت کار دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پیام مدیرگروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشکده بهداشت به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای

مدیرگروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشکده بهداشت نیز روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای را به دانشجویان و تلاشگران عرصه سلامت شغلی تبریک گفت.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، در متن پیام دکتر «مهدی جهانگیری» به این مناسبت آمده است:

شعار سال 2020 روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای از قبل «خشونت و آزار و اذیت در محیط کار تهدیدی مهم و مستمر برای سلامتی و ایمنی کارگران و همچنین بهره وری و شهرت سازمانی» اعلام شده بود، اما با اپیدمی بیماری کووید 19 و نقش مهم متخصین بهداشت حرفه ای و ایمنی در پیشگیری و مدیریت این بیماری در محیط های کاری، سازمان بین المللی کار شعار امسال را به «همه گیری جهانی را متوقف کنیم، ایمنی و بهداشت حرفه ای می تواند جان انسانها را نجات دهد» تغییر داد.

هدف سازمان بین المللی کار از تغییر شعار این روز تاکید بر نقش مهم ایمنی و سلامت شغلی شاغلین در سلامت خانواده و در نهایت سلامت جامعه و نیز بهره وری اقتصادی بود. گرچه شاغلان محیط های درمانی امروزه فداکارانه در حال مداوا و مراقبت از بیماران هستند و از نظر عوامل زیان آور محیط کار از جمله عوامل بیولوژیکی بیش از همه در معرض خطر هستند، اما نباید نقش دیگر گروه های شغلی که در این شرایط در تلاشند که با حفظ روند تولید و خدمت رسانی به جامعه، اقتصاد کشور را از گزند هرچه بیشتر محافظت کنند، نادیده گرفت.

امروز مسوولیت کارشناسان و متخصصین مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار و HSE، در حفاظت از سلامت شاغلین و سالم نگه داشتن محیط های کاری بیش از هر زمان دیگری مور توجه و حائز اهمیت است، به همین مناسبت از تلاشگران این عرصه در صنایع، سازمان ها، بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی قدردانی می کنم و این روز را به آنها و دانشجویان رشته های مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار و مدیریت HSE تبریک می گویم.

دکتر مهدی جهانگیری

مدیرگروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشکده بهداشت

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 23507
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید