04 آذر 1403

  • 1400/02/25
  • - تعداد بازدید: 71
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

با بیماری آسم بیشتر آشنا شویم!

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از 300 میلیون نفر در سراسر دنیا از بیماری آسم رنج می برند و سالانه نزدیک به 300 هزار نفر به علت این بیماری، جان خود را از دست می دهند.

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از 300 میلیون نفر در سراسر دنیا از بیماری آسم رنج می برند و سالانه نزدیک به 300 هزار نفر به علت این بیماری، جان خود را از دست می دهند.

 

میزان شیوع آسم تا 40 درصد در مناطق مختلف دنیا گزارش شده و میانگین شیوع علایم آسم در ایران در بزرگسالان 9 درصد و در کودکان و نوجوانان 11 درصد بوده که البته این میزان در کلان شهرها و شهرهای دارای آلودگی هوا بیشتر است.

علت دقیق و اصلی آسم هنوز مشخص نیست، اما آنچه تا کنون روشن شده این است که اگر در خانواده ای، سابقه یکی از انواع بیماری های آلرژیک مانند اگزما، آلرژی بینی، آلرژی غذایی و آسم وجود داشته باشد، احتمال بروز آسم در چنین فردی و خانواده اش بیشتر می شود.

سبک زندگی شهری همچون زندگی آپارتمانی، نبود تحرک، غذاهای آماده و آلودگی هوا به علت دود سیگار و آلودگی شهر به علت دود خودروها عوامل شیوع بیشتر آسم هستند.

اگر افراد خانواده سابقه انواع آلرژی ها نظیر اگزما، آلرژی بینی، آلرژی غذایی و آسم را داشته باشند، احتمال بروز آسم در دیگر افراد آن خانواده بیشتر می شود.

همچنین تماس با عواملی چون دود سیگار، عوامل عفونی ویروسی و بعضی مواد حساسیت زا ممکن است سبب افزایش احتمال ابتلا به آسم شود. برخی افراد به دلیل تماس های شغلی نظیر کار در نانوایی، چوب بری و رنگسازی، ممکن است دچار آسم شوند.

همچنین ممکن است بیماری آسم در افراد بدون سابقه آلرژی نیز رخ دهد. تاثیر مخرب عوامل محیطی در سال های نخست زندگی مانند عفونت های شدید و یا آلودگی محیط زندگی تاثیر بدی روی رشد و تمایز راه های هوایی دارد و ابتلا به آسم گسترش می یابد. در مواجهه با عوامل محرک، علایم بیماری بدتر می شود و منجر به آسم پایدار و افزایش خطر حملات حاد می شود.

اقدامات کلی برای کنترل حملات آسم:

- از نگهداری حیوان خانگی در منزل پرهیز کنید.

- از مواجهه با گل و گیاه و گرده ها پرهیز کنید.

- از مصرف دخانیات به ویژه در خانه و فضاهای بسته خودداری کنید.

- هنگام نظافت منزل، در و پنجره ها را باز کنید.

- تا آنجا که امکان دارد در هوای آلوده از خانه خارج نشوید.

- با شستشوی مرتب لوازم خواب، مایت ها را از بین ببرید.

دکتر «فریبا مرادی»؛ رئیس گروه بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 41367
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید