03 آذر 1403

  • 1402/02/13
  • - تعداد بازدید: 151
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های تغذیه ای برای کاهش سردردهای میگرنی

میگرن نوعی بیماری مزمن و ناتوان کننده است که شیوع بالایی در جهان دارد و در زنان سه برابر بیشتر از مردان دیده می شود.

میگرن نوعی بیماری مزمن و ناتوان کننده است که شیوع بالایی در جهان دارد و در زنان سه برابر بیشتر از مردان دیده می شود. افراد مبتلا به میگرن دارای نوعی سردرد ضربان دار هستند که به طور معمول در یک طرف سر ظاهر می شود و اغلب با حالت تهوع یا حساسیت به نور همراه است. علت بروز این علائم به دلیل تغییرات موقت در هدایت عصبی داخل مغز ارزیابی می شود. دردهای میگرنی اغلب چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد. عوامل مختلفی از جمله برخی مواد غذایی، داروها، نوسانات قند خون، تغییر در عادات خواب، عوامل روانی و استرس می تواند سردرهای میگرنی را تحریک کند. تحقیقات نشان داده است که بعضی از مواد غذایی می تواند باعث تشدید میگرن و برخی دیگر دردهای میگرنی را کاهش دهد. در ادامه توصیه های تغذیه ای موثر در سردردهای میگرنی را با هم دنبال می کنیم:

 

چه غذاهایی سبب تشدید سردردهای میگرنی می شود؟

1. منابع غذایی حاوی «تیرامین» شامل پنیر کهنه، پنیرهای سنتی، خامه ترش، گوشت های نمک سود شده، غذاهای دودی شده، ترشی و شکلات.

2. غذاهای حاوی «فنیل اتیل آمین» شامل: شکلات، کاکائو، پنیر، سرکه و انواع آجیل

3. غذاها و نوشیدنی های حاوی قند های مصنوعی (به ویژه آسپارتام) مانند نوشابه های رژیمی

4. مونو سدیم گلوتامات طعم دهنده ای که در کنسروها و غذاهای آماده از آن استفاده می شود. همچنین به طور طبیعی در قارچ و گوجه فرنگی نیز یافت می شود.

5. غذاهای سرشاز از نیترات و نیتریت مانند گوشت های فرآوری شده (سوسیس و کالباس)، چغندر و کاهو.

6. مصرف زیاد غذاهای حاوی کافئین مانند چای، قهوه، شکلات و نوشیدنی های انرژی زا. البته کافئین در مقادیر کم در برخی افراد می تواند سبب بهبود دردهای میگرنی شود.

7. غذاهای غنی از هیستامین مانند موز، آواکادو، بادمجان، آناناس، گوجه فرنگی، سس و رب گوجه فرنگی، غذاهای تخمیری، گوشت های فرآوری شده، صدف و جگر.

8. مرکبات به ویژه پرتغال، نارنگی و گریپ فروت با افرایش جذب روده ای مس می تواند باعث تشدید سردردهای میگرنی شود.

راهکارهایی برای بهبود و کاهش سردردهای میگرنی

1. وعده غذایی خود را به طور منظم و در ساعات معینی از روز مصرف کنید. این امر به جلوگیری از افت قند خون که باعث تحریک یا بدتر شدن میگرن می شود، کمک می کند.

2. قندهای ساده و غلات بدون سبوس مانند برنج سفید و نان سفید سبب افت سریع قند خون می شود، دست کم نصف غلات مصرفی خود را از غلات کامل انتخاب کنید.

3. مایعات کافی بنوشید. کم آبی می تواند باعث بروز سردرد شود، بنابراین در طول روز دست کم 8 لیوان آب بنوشید.

4. غذاهای غنی از منیزیم مانند سیزی های برگ سبز ،حبوبات و ماهی تن استفاده کنید.

5. منابع غذایی حاوی اسید های چرب امگا سه مانند ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، دانه چیا و بذر کتان مصرف کنید.

6. غذاهای حاوی پروتئین از نوسانات قند خون جلوگیری می کنند. بنابراین در تمام وعده های غذایی خود از مواد غذایی کم چرب و غنی از پروتئین مانند حبوبات، مرغ و بوقلمون استفاده کنید.

«سیده پریسا موسویان»، دکتری تخصصی علوم تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,آموزش همگانی
  • کد خبری : 77926
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید